Sağlık Meslek Odaları'ndan Darbe Girişimine Kınama

Sağlık Meslek Odaları, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer’in de katıldığı bir toplantı ile darbe girişimini kınadı.

Sağlık Meslek Odaları'ndan Darbe Girişimine Kınama
Tabipler Odası’nda yapılan basın açıklamasına Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş katıldı.

Sağlık Meslek Odaları adına açıklamayı yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, “Türkiye Cuma gecesi ne yazık ki kanlı bir askeri darbe girişimine sahne olmuştur. Ulusal egemenliğin simgesi TBMM bombalanmış, bombalama ve çatışmalar neticesinde 161 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmış, istenilmeyen çeşitli olayalar meydana gelmiştir” dedi.

Maraş, “Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Halkımız darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara muhatap olmuştur. Türkiye’de demokratik ir siyasal ve toplumsal kültürün yeşermesinin önündeki en büyük engellerden birisi darbelerdir. Türkiye cumhuriyeti böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmemektedir” diyerek şu şekilde konuştu:

“Ancak şimdi iktidarıyla muhalefetiyle bize düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir.

Sağlık meslek odaları olarak temsil ettiğimiz üyelerimiz adına, Kayseri Diş Hekimleri Odası, Kayseri Tabip Odası ve 12. Bölge kayseri eczacılar odası adına bu milletin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik şuursuzca, haince yapılan bu darbe girişimine şiddetle karşı olduğumuzu bildiriyoruz.

Her türlü darbenin ya da girişiminin demokratik hukuk devletinde yerinin olmadığı ve bu kastın zararlar getireceği açıktır.

Birlik ve beraberliğin önemli olduğu bu zamanlarda milli iradenin ve demokrasinin önemini yeniden hatırlatmamız gerekmektedir.

Şehit düşen güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, darbeye teşebbüs edenlerin TBMM’de Başbakan’ın odasını bombaladıklarını söyledi.

Tamer, “Gözaltına alınanlar Türk adaleti karşısında hesap verecekler. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi inlerine gireceğiz ve bu işi bitireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA