Kadınlar, Turuncu Cafe'de Buluşuyor

Kadınların kendini daha rahat ifade etmesi, sosyalleşmesi ve kadına şiddete karşı güçlendirilmesi amacıyla hizmete açılan Turuncu Cafe, açıldığı günden bu yana 25 farklı etkinlikte yaklaşık 700 kadını buluşturdu.

Kadınlar, Turuncu Cafe'de Buluşuyor
8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Osmangazi Mahallesinde açılan Cafe, kadınların dayanışma içinde eğlenerek öğrenmesini ve aralarındaki iletişimin güçlendirilmesi rolünü başarıyla üstlenirken, birbirinden renkli etkinliklere de imza attı. Cafede mangala etkinliği, Hamamönü gezisi, Bağlum Doğal Yaşam Alanı gezisi gibi eğlenceli aktivitelerin yanı sıra annelere masal terapi, iç mekan bitkilerinin bakımı, kadın üreme sağlığı, evde sebze yetiştirme, aile bireyleriyle doğru iletişim, ilkyardım eğitimi gibi bilgilendirici ve eğitici etkinlikler de gerçekleştirildi.

Alanında uzman isimlerin katıldığı etkinlikler arasında en fazla katılım ise Anneler Günü özel programına oldu.

Turuncu Cafe’yi kadınların sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek, sosyal yaşama katılımlarını artırarak yeni bilgiler ışığında kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak için açtık diyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kadınların deneyimlerini paylaşırken, uzman isimlerden de bilgi alma imkanı yakaladıklarının altını çizdi.
Kaynak: İHA