Gazetecilerden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'ya Ziyaret

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler ve Yönetim Kurulu üyeleri Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret ederek yaşanan olaylar hakkında bilgi alıp göreve başlamasından dolayı hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Gazetecilerden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'ya Ziyaret
Bir süre önce Şanlıurfa Valiliğine atanan Güngör Azim Tuna’yı ziyaret eden Yenişafak, Milat ve Diriliş Postası Gazetesi Temsilcisi ve Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler, İlkhaber Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Gazeteci Sedat Atilla, Dernek Üyelerii Cihan Haber Ajansı Şanlıurfa Temsilcisi Muhammet Taşçılar, Güneydoğu Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Bayık, İHA Şanlıurfa Temsilcisi Şinasi İnan, Habertürk Şanlıurfa Temsilcisi Hasan Atmaca, Doğan Haber Ajansı Şanlıurfa Muhabiri Ömer Şulul, sanliurfa.com Haber Editörü Nedim Atilla’nın yanı sıra Kanal Urfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru’nun hazır bulunduğu ziyarette, Şanlıurfa ve Türkiye gündemine ilişkin konularda görüş alış verişinde bulundu.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler, “Yönetim Kurulu üyelerimiz ve gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte Şanlıurfa Valiliğine kısa bir süre önce atanan Vali Güngör Azim Tuna’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Şanlıurfa ve Türkiye gündemi konularında görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise ziyaretten dolayı Şanlıurfa Gazeteciler Derneğine ve üyelerine teşekkür etti. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, darbe girişiminin ardından Şanlıurfa’da her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da darbe girişiminin olduğu saatlerde askerin içinde vatanın menfaatlerini ön planda tutanların ve bu girişime karşı dik duruş sergileyenlerinin çoğunlukta olduğunu belirten Vali Tuna, ‘’Darbe girişimine geçit vermediler. Şanlıurfa’da kolordu seviyesinde bir sıkıntı olmadı. Bu niyette olanlar elbette vardı, onlarla ilgili de savcılık gereken işlemi yaptı. Çok şükür bir provokasyon olmadı. Gerekli uyarılarımızı yaptık. Dikkatli olmayı sürdüreceğiz’’ diyerek darbe girişimi ve sonrasında Şanlıurfalı vatandaşların duruşlarının takdire şayan olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’nın tarih boyunca gösterdiği kahramanlığın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve öncesinden bu yana var olduğunu ifade eden Vali Tuna ‘’O dönemlerdeki kahramanların torunları olan Urfalılar, 24 saat bayraklarıyla, yollarda, meydanlarda onurlu duruşunu, hassasiyetini sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Ziyaret sonunda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı, üyeleri ve gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA