Burdur'da Çadırlı Milli İrade Nöbeti

Burdur’da yaşayan Avukat Mehmet Çavdar, 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’na çadır kurdu.

Burdur'da Çadırlı Milli İrade Nöbeti
Ailesiyle birlikte iki gündür Cumhuriyet Meydanı’nda milli irade nöbeti tutan Avukat Mehmet Çavdar, "Burdur merkezde yaşıyorum. Sadece ben değil, kalabalık ortada, bütün herkes burada. İki gündür sabah namazına kadar arkadaşlarla birlikte buradayız. Ailecek, çocuklarla, gençlerle, yaşlılarla buradayız. Bütün herkes ayakta. Üzücü bir olay yaşadık, bir kalkışma yaşadık, istenmeyen olaylar oldu. Türk askeri ne yazık ki kendi halkına silah sıktı, ateş etti, Meclis’i bombaladılar. Bu üzücü olay karşısında Cumhurbaşkanımızın telefondaki sokağa davetine uyduk. İki gündür meydanlardayız, sonuna kadar meydanlardayız" dedi.

HSYK soruşturmasını da değerlendirdi

HSYK Genel Kurulunca, FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmaları da değerlendiren Avukat Mehmet Çavdar, "Aslında her şeyde bir hayır vardır derler, belki de öyle oldu. İçimizdeki cerahati kustuk iyi oldu bu yönden. Çünkü aynı ordunun içindeki paralel yapı gibi Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi yasama ve yürütme dışındaki üçüncü kuvvet olan yargının içinde de bir paralel yapı vardı. Ne yazık ki bunu temizlemeye çalışıyorduk. Bu bir vesile olmuştur. Yaklaşık 2 bin 700 civarında hakim ve savcı açığa alınmıştır. Gözaltılar ve sorgular başlamıştır, yapılması gereken budur çünkü bugün yarın aynı askerin yaptığı gibi onlarda bir darbe girişiminde bulunabilirler. Sonuçta adalete ve yargıya güvenmemiz gerekiyor. Ne yazık ki, yargının içinden geçtiği sıkıntılı bir süreç var. Bunun çözümü de budur, başka türlü çözümlenmesi mümkün değildir. Kangren olmuş bir kol vardır, bir bacak vardır, uzvun bir parçası, vücudun bir parçasıdır. mecburen kesmek gerekiyordu, başka bir çare yoktu çünkü temizlenmesi gerekiyordu, inşallah hayırlısı olur" diye konuştu.

"Paralel yapı görüşlü kararlar hissediliyordu"

Darbe teşebbüsü ve HSYK operasyonu öncesi paralel yapı görüşlü kararların yargıda hissedildiğini anlatan Avukat Mehmet Çavdar, "Danıştay’ın kararları vardı. Yargıtay’ın kararları vardı. Yerine göre Anayasa Mahkemesi’nin, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları vardı. Eskiye dönük, geriden bu yana bakın, her zaman sıkıntı çıkarmıştır. Yargıda çok büyük bir sıkıntı vardı. 20 Temmuz itibariyle İstiklal Mahkemeleri kurulacak. Bu bir devrimdir, bu bir milattır. Uğraşılıyor, elden gelen her türlü şey yapılıyordu ama bunu istemeyen birileri vardı. Ne yazık ki, Yargıtay’a giden dosyalar iki yılda üç yılda gelmiyordu, kararlar çıkmıyordu. Biz kararların taraflı olmasını istemiyoruz, kararların tarafsız olması, hak ve adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Geciken adalet ne yazık ki adalet değil. Böyle bir sıkıntı vardı. İnşallah bu sıkıntılar aşılacak. Her türlü tedbirler alındı, biliyoruz.. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, şu andaki kuvvet komutanlarımız ve sivil halk, herkes elinden geleni yapıyor. Fazlasıyla da yapacak biz inanıyor ve güveniyoruz. Sonuna kadar arkasındayız" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA