Bozdağ'da Sigara İzmariti Yüzünden Yangın Çıktı

Ödemiş’in Bozdağ-Gölcük yaylaları yol ayrımında sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen orman yangınında 30 dekarlık alan kül oldu.

Bozdağ'da Sigara İzmariti Yüzünden Yangın Çıktı
Ödemiş’in Bozdağ-Gölcük yaylaları yol ayrımında yangın çıktı. Sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen orman yangınında 30 dekarlık alan kül oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Orman Şefliğine bağlı itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da yangının söndürülmesine katkı sundu. Hava desteğinin de sağlandığı yangında bir helikopter havadan su püskürterek yangının söndürülmesine destek verdi. Kısa süre sonra söndürülen yangında 30 dekarlık makilik alan kül olurken, ekipler soğutma çalışmasını sürdürdü.

Sigara uyarısı

Vatandaşlara sigara izmaritini atmaması konusunda uyarı yapan yetkililer, yangının geç fark edilmesi halinde Gölcük’e doğru kayabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz haftada da Ödemiş-Gölcük yolunda sigara izmaritinden çıkan küçük çaplı yangının ardından ikinci kez yangın çıkmasına dikkat çeken Gölcük Mahallesi Muhtarı Ferit Aynalı, başta sürücüler olmak üzere tüm vatandaşları uyarıda bulundu. Aynalı şunları ifade etti: “Gölcük ve Bozdağ bölgemizin en önemli turizm beldeleridir. Böylesine cennet bir ortamda makilik ve ormanlık alanda sigara izmariti yüzünden çıkan yangın gerçekten derinden üzüyor. Tüm sürücülere ve tüm vatandaşlarımızdan bu konuda ısrarla duyarlı olmalarını istiyoruz. Özellikle şu sıcak yaz günlerinde araç penceresinden atılan izmarit otluk alanda rüzgarın da etkisiyle yanmaya başlıyor. Bugünkü yangın da bu sebepten kaynaklanmıştır. Köylülerimiz durumu fark etmese yangın kısa sürede Gölcük tarafına geçerek çamlık alana yayılabilirdi. Şükür ki ucuz atlattık. Kimse özellikle aracı ile yolculuk yaparken sigara izmaritini ya da yanıcı olacak olan bir cismi ormanlık alana atmasın. Bugünkü yangının söndürülmesinde emeği geçen yetkili ekiplerimize, jandarmamıza ve köylülerimize teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA