Binlerce Zileli Darbecilere Karşı Tek Yürek Oldu

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Belediye Başkanı Lütfi Vidinel 15 Temmuz darbe girişiminde TRT işgal altındayken darbe bildirisi okunurken darbecilere tepki göstererek, meydanlarda halka direnme çağrısı yaptı.

Binlerce Zileli Darbecilere Karşı Tek Yürek Oldu
15 Temmuz’da millete karşı yapılan darbe girişimine karşı Zileli binlerce vatandaş hükümet konağı önünde sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu. Hükümet konağı önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Camilerden sela okunmasıyla ilgili, “Biz ilçemizde cenazemiz olduğu zaman sela verilir. Bu Sela darbecilerin selasıdır. Bu sela ay yıldızlı al bayrağı ayaklarının altına alan milletimizin bu gününe, yarınına ipotek koyan, hainlerin selasıdır. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun elimizdeki al yıldızlı al bayrağa sahip çıktığımız sürece emperyalist güçler ve yerli iş birlikçileri, paralelciler, hainlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır yeter ki bir ve beraber olalım. Sabaha kadar uyumuyoruz. Uyumadığımız zaman hiçbir şey olmaz. Bugün Bosna’da binlerce Müslüman katledildi. Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Anadolu’da bizim varlığımız onlar için en büyük güven kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

“Tanımıyoruz sokağa çıkma yasaklarını”

“Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız Allah’ın izniyle” diyen Vidinel, “Bugün 15 Temmuz 15 Temmuz bizi neyi hatırlatıyor biliyor musunuz? Haçlıların Kudüs’ü işgalini hatırlatıyor. 15 Temmuz günü Haçlılar Kudüs’ü işgal etmişlerdi bugünde Anadolu toprakları bir takım ne idüğü belirsizler tarafından işgal edilmek istendi. O askeri benim analarım doğurdu. Türk askeri milletine kurşun sıkacak alçaklıkta yetiştirilmedi. O asker milletin yanında hainlere karşı o silahını doğrultacaktır. Bunu böyle biliyor ve böyle inanıyoruz. Malum güçler işgalci güçler bu devleti işgal etmeye meyilli güçler paralel yapı ve iş birlikçileri sokağa çıkma yasağı ilan etmişler. Tanımıyoruz sokağa çıkma yasaklarını. Ay yıldızlı al bayrak ellerimizde bu bayrak için dedelerimiz canını verdi. Benim ilçemde Güneydoğu’dan 50 tane şehit verdik buradayız şehit olmaya da hepimiz hazırız. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammet Mustafa ( S.A.V) ümmetiyiz. O peygamber küfre karşı nasıl dik durduysa, biz de onun ümmeti olarak sabaha kadar, yarına kadar, geceye kadar ne ekmek, ne aş, ne iş düşünüyoruz. Ay yıldızlı al bayrak için, devlet için, millet için Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi buradayız inanıyoruz kararlıyız. Türk milletine ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur. Bu bedel alınacaktır” şeklinde konuştu.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş de yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“İlk başta tek parti rejimi 1946’ya kadar daha sonra 1960 darbesi, 71 darbesi 80 darbesi oldu. Daha sonra 2004’de yapılması planlanan ama becerilemeyen bir darbe. 10 yılda, bir bu milli iradeye ipotek konuldu. Bu ülkede yüzde 32 oy alan siyasi parti kapatıldı. Yüzde 46 oy alan AK Parti kapatılmaya çalışıldı. Milletin ezanına, milletin namazına karışıldı. O insanlara irticacı dendi. Devlet memuriyetlerinden atıldı. Ama artık 2002 yılından beri bu Millet darbelere ‘hayır’ dedi.

Biz demokrasiden yanayız, demokrasi her derde deva olacak rejimdir. Kimin sorunu varsa oyunu ona göre kullanır, ona göre iktidarını belirler ve ona göre çözüm üretir. Artık hangi devirde yaşıyoruz. Kimin silahını, kimin askerini, kimin tankını alarak milletin karşısına çıkıyorsun. Bu millet uyandı eskiden tek bir televizyon vardı. Televizyon ele geçirilince halk susturulurdu artık o devir de bitti. Sosyal medyası var birçok televizyon kanalı var. Bu millet artık birbirinden haberdar. Doğruyu duyuyor işte doğruyu duyan halk bugün burada bu insanlar burada bu millet üç, beş çapulcuya asla ve asla müsaade etmeyecektir. Ben Zile kaymakamı olarak Emniyet ve Jandarma’nın amiriyim. İlk haberler duyulmaya başladığı andan itibaren ilçede kontrol elimizde ve arkadaşlarımız yanımızda. Asla ve asla asayişi bozacak hiçbir şeye müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Sizlerden istirhamım asla ve asla asayişe kesinlikle zarar vermeden demokratik tepkimizi sabaha kadar, yarına kadar, öbür güne kadar bu çapulcuların darbe girişimi bitene kadar devam ettirmenizdir. Allah sizlerin ve bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Milletimizi, devletimizi, hükümetimizi her türlü iç, dış, hain, kötü niyetli içi bozuk, fikirli paralelci şucu bucu ne varsa hainlerin şerrinden muhafaza eylesin.”
Kaynak: İHA