Başkan Özdemir'den Amasyalılara 'Dik Duruş' Teşekkürü

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Amasya’da bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve halkımızla alçak kalkışmaya karşı omuz omuza durduk. Günlerdir meydanları boş bırakmayan Amasyalı hemşehrilerimize bu muhteşem dik duruşları için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Başkan Özdemir'den Amasyalılara 'Dik Duruş' Teşekkürü
Siyasi parti temsilcileri ve sivil tolum kuruluşu yöneticileriyle Pirler Parkı’nda buluşan Başkan Özdemir, “15 Temmuz akşamı çölde kum, denizde damladan öteye gidemeyen yüce Türk milletinin örf, adet, ahlak ve şerefinden nasibini alamamış bir takım cuntacı asker, yedi düvel ile savaşarak kurulan büyük Türk milletini gaflet, dalalet ve hıyanet içerisinde cebren ve hile ile ele geçirmeye kast etmiştir. Alçak emelleri için içerisinden çıktıkları, havasını soludukları, ekmeğini yedikleri yüce Türk milleti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, seçilmiş Cumhurbaşkanının ve güvenlik güçlerimizin canına kast etmiş, düşmanın yapamadığı alçaklıkla üzerilerine mermi ve bombalar yağdırmışlar, tanklar sürmüşlerdir. İnsanlık tarihinin en sinsi ve alçak kalkışmasını yapmışlar fakat milletimizin muhteşem bir direnişi ile karşılaşmışlardır” diye konuştu.

Kalkışmayı yapanların Türk milletinin iman dolu göğsündeki bağımsızlık aşkını unuttuklarına değinen Belediye Başkanı Özdemir, “Daha ilk dakikalarında bu hain kalkışmaya ‘dur’ diyen ‘başkaldıran’ yerlerden biri de Amasyamız olmuştur. Osmanlı’nın ikinci kurucusu Çelebi Mehmed’i bağrından çıkaran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bağımsızlık savaşını başlatan ecdadın torunları olan Amasyalılar hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin çoluğu, çocuğu, genci, yaşlısı, erkeği, kadını, dedesi, ninesi ile meydanları doldurmuş, 97 yıl sonra ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diye tüm dünyaya haykırmıştır. Son yıllarda yaptığı atılımlarla dünyanın her alanda parlayan yıldızı olan ve büyük Türkiye yolunda 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen ülkemize çelme takmak isteyen taşeron terör örgütleri ve sahiplerinin hain ve sinsi planları aziz milletimizce boşa çıkarılmıştır. Ancak yüzyıllardır bu toprakları ele geçirmek isteyen şer odakları emellerine ulaşmak için boş durmayacak, kirli planlarını kurmaya devam edecektir. Birlik ve beraberliğimiz bu planları her zaman boşa çıkaracak, devletimiz ilelebet payidar kalacaktır” şeklinde konuştu.

Özdemir’in göğsünü tanka, tüfeğe siper edip şehit düşen kahramanlara rahmet, gazilere ise acil şifalar dilediği programa, Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Memur Sen Amasya İl Başkanı Recep Eliaçık, Amasya Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse ve Türk Ocakları Amasya Şubesi Başkanı Ahmet Zeytünlü de katıldı.

Kaynak: İHA