AYBİR'den Darbe Girişimine Karşı Direniş Çağrısı

Birlik Başkanı Prof. Dr. Balcı: 'AYBİR olarak aydınlarımızı, millet iradesine kast eden darbecilere karşı durmaya ve halkımızın gösterdiği onurlu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz'

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, aydınları, millet iradesine kast eden darbecilere karşı durmaya ve halkın gösterdiği onurlu mücadeleye destek olmaya çağırdı.

Balcı, yazılı açıklamasında, 15 Temmuz 2016'nın Türkiye demokrasi tarihinin en önemli günlerinden biri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ı ve iktidarı devirme kastıyla millet iradesini temsil eden TBMM'nin bombalandığını, halkın üzerine bomba yağdırıldığını, sivil insanların ve araçların tankla ezildiğini, Türk demokrasi tarihinin en kanlı darbe girişiminin yaşandığını hatırlatan Balcı, buna karşın Türk siyasi tarihinde ilk defa, kadın-erkek, yaşlı-genç milyonlarca insanın canını ortaya koyarak sokaklara, meydanlara koştuğunu vurguladı.

Bu kahraman insanların, üzerlerine yağdırılan kalleş kurşunlara aldırmadan darbecilerin işgal veya kuşatmasındaki yerleri geri aldığını anımsatan Balcı, şunları kaydetti:

'Dünya tarihinin onurlu bir sayfasını kanıyla yazan bu şanlı direnişi gösteren yiğit insanlara selam olsun. Helallik alarak evinden çıkan ve şehadet şerbetini içen 161 insanımıza Allah rahmet eylesin. Bu şerefle hep iftihar edecek olan yakınlarının acısını paylaşıyoruz. İki bine yakın yaralımıza da Allah’tan acil şifa diliyoruz. AYBİR olarak hep demokrasiden yana bir duruş sergiledik. Tekrar belirtelim ki Türkiye’nin ve İslam dünyasının sorunlarının çözümünün ve gelişmesinin yolu daha fazla demokrasidir. Bu noktada akademisyen ve yazarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bugün de AYBİR olarak aydınlarımızı, millet iradesine kast eden darbecilere karşı durmaya ve halkımızın gösterdiği onurlu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.'
Kaynak: AA