Ali Korkut, Balkondan Erzurumlulara Seslendi

Erzurum Merkez Ak Partili Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, demokrasi nöbetindeki Erzurumlulara seslendi. Erzurum Polis Evi balkonundan halka seslenen Ali Korkut söze, "Esssalamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü" diye başladı. Korkut, "Biliyorsunuz Pensilvanya’daki şahıs Erzurumlu. Onun Erzurumluluğuna lanet olsun. Bu havayı teneffüs etti, Erzurum’un suyunu içti ona helal etmiyoruz" dedi.

Ali Korkut, Balkondan Erzurumlulara Seslendi
Ali Korkut, "Kıymetli Erzurumlular 3 gündür bu meydanı muhteşem bir şekilse dolduruyorsunuz. Bütün Erzurum ayakta, her yer tıklım tıklım, Dedim ki: Ya Rabbi sana hamdolsun ki beni Erzurumlu ana babadan yarattın, Ya Rabbi. Hamdolsun ki, şükür olsun ki, bu havayı teneffüs ettirdin, Ya Rabbi. Bakın Milli iradenin başlangıç noktası Erzurum’dur. Kıymetli Erzurumlular bütün Erzurum bu meydanı tıklım tıklım doldurdu. Ve Türkiye buradan hareketle 81 ilimizde aynı şekilde milli mücadeleye millet mührünü bastı. Allah hepinizden razı olsun. Bunlar zannettiler ki 3-5 tane çapulcuyla darbe yapacaklarını zannettiler. Bunlar birşeyi unuttular. Büyük komutanı unuttular, büyük lideri unuttular, Recep Tayyip Erdoğan’ı unuttular. Bilmediler ki gezi parkı olayında denediler, 17 Aralık, 24 Aralık denediler baktılar ki Recep Tayyip Erdoğan’ın sillesini yediler şimdi daha büyük bir sille yiyecekler. Allah’ın izniyle bu pislikler hepimizin desteğiyle kazınıp atılacaklar.

Şer gördüklerinizde hayır vardır, hayır gördüklerinizde şer vardır. Allaha hamd olsun bakın güçlü iradesiyle Başbakanımız çıktı kanımızın son damlasına kadar bu mücadelenin etrafındayız. Buna asla müsaade edemeyiz dedi.

Bununla beraber Devlet Bahçeli çıktı dedi ki: Hükümetimizin yanındayız Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki: biz buna müsaade edemeyiz. Yani siyasetin bütün yelpazesi kenetlendiler ve bir araya geldiler. Allah’a hamd olsun. Bakın bunlar birşeyi daha hesap edemediler. Ben çılgın Bakan diyorum ona. Efkan Ala’yı da hesap edemediler.

Pensilvanyalı ülkeyi karanlığa sürüklemek istedi

Bakın Sevgili Gençler; Allah saklasın bu darbe gerçekleşseydi Türkiye yüzyıl geriye gidecekti. Allah muhafaza bunların dertleri Türkiye değildir. Erzurumlu Hemşerilerim sizlerle onur duyuyorum, gurur duyuyorum ama bir kişiyle asla asla asla, biliyorsunuz Pensilvanya’daki şahışla Erzurumlu. Onun Erzurumluluğuna lanet olsun. Bu havayı teneffüs etti, Erzurum’un suyunu içti helal etmiyoruz. Şu Türkiye’ye şu millete çektirmediği çile kalmadı, ona hakkımızı helal etmiyoruz.

Kıymetli Erzurumlular, Bu birlik ve beraberlik bizimle olduğu müddetçe biliyorsunuz etrafımız düşmanlarla örülü ama şunu iyi bilmediler bu millet bu devletin arkasında olacağını düşünemediler. Allah’a hamdolsun ki sizin gibi asil bir milletle bu yola devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA