AK Partili Uslu Açıklaması 'Bu Ülkenin Artık 15 Temmuz Demokrasi Bayramı Var'

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Bu ülkenin 23 Nisan’ı var Egemenlik Bayramı, bu ülkenin bir 29 Ekim’i var Cumhuriyet Bayramı. Bu ülkenin artık bir 15 Temmuz’u var adı da Demokrasi Bayramı" dedi.

AK Partili Uslu Açıklaması 'Bu Ülkenin Artık 15 Temmuz Demokrasi Bayramı Var'
AK Parti Antalya Milletvekili ve Mülteci Hakları Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, Demre’de gerçekleşen demokrasi nöbetine katıldı.

Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, AK Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı ve Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş’ın da katıldığı nöbette Uslu, 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi.

"Bizim vergimizle alınan tankları bize doğrultular"

Türkiye’nin farklı tarihlerde farklı darbeler yaşadığını belirten Uslu, 15 Temmuz akşamı yaşananların darbeden öte millete karşı yapılan bir terör olayı olduğunu kaydetti.

Uslu, "Darbelerin hepsi çok kötüdür. Her darbe Türkiye’yi geri götürmüştür. 15 Temmuz’da yapılan olay bir darbe değildir arkadaşlar. Adeta bir milletin yok edilmesi konusudur. Dünyanın neresinde görülmüş? Bizim vergimizle alınmış tanklar bizlere karşı kullanıldı. Helikopterleri gördünüz, kalabalıklar tarandı. Milletin kalbi milletin kendisi olan TBMM bombalandı. Emniyet bombalandı. Hakikaten bu normal bir olay değildir. Bu gözü dönmüş canilerin, bu o terör örgütünün millete karşı hangi duyguyu beslediğinin bir göstergesiydi" dedi.

"Dünyanın en etkili silahı millettir"

Darbecilerin Türkiye’yi ele geçirmesi durumunda ülke olarak durumun vahim olacağına dikkat çeken Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tankları gördünüz insanlar üzerine çıktı. Meclise doğru yürüdüler millet önüne geçti. Külliyeye doğru yürüdüler yine millet buna izin vermedi. Bu da şunu gösterdi, millet varsa elinizdeki silahların hepsi etkisizdir. İster tankınız, ister topunuz olsun, ister F16’nız olsun yanınızda millet yoksa hiç bir şey yoktur. Dünyanın en etkili silahı millettir."

"Bu ülkenin artık demokrasi bayramı var"

Türk milletinin darbeye karşı dik durarak, vatanına, birliğine sahip çıktığına vurgu yapan Uslu, "Bu millet Cumhuriyeti kurarken de böyleydi. Kendisi mücadele etti. Cepheden cepheye koştu atalarımız. Şimdi aynı şeyi yaptı. Emin olun tarih yazacaktır. Bu ülkenin 23 Nisanı var Egemenlik Bayramı, bu ülkenin bir 29 Ekim’i var Cumhuriyet Bayramı. Bu ülkenin artık bir 15 Temmuz Demokrasi Bayramı var. Tarih bunu yazacak, bunu siz yazdınız, milletimiz yazdı" diye konuştu.

"Darbeyi susturan ezanlar okundu"

Geçmiş yıllarda yaşanan yaşanan olaylardan örnekler de veren Milletvekili Atay Uslu, "O gün akşam da hepiniz gördünüz. Türkiye yollardaydı, meydanlardaydı. İmamlarımız camilerden selalar, ezanlar okudu. Milleti meydanlara çağırdılar. Eskiden darbeler olurdu, ezanlar susturulurdu. Ama şimdi darbeleri susturan ezanlar okundu. Bu da Türkiye’nin çok önemli bir noktasıdır. İnşallah ezanımız da susmayacak, bayrağımız da inmeyecek, biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA