Adıyaman'da Darbe Nöbetinde On Binler Meydanlarda

Adıyaman’da on binlerce kişi darbe teşebbüsüne tepki göstermek için meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor.

Adıyaman'da Darbe Nöbetinde On Binler Meydanlarda
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne tepkiler devam ediyor. İlk günden itibaren Adıyaman Valilik Meydanı’nda on binlerce kişi toplandı. Ellerinde Türk Bayrakları ile tekbirler getiren ve sloganlar atan vatandaşlar demokrasi nöbetine devam ediyor.

Adıyaman’daki on binlerce kişi darbeye teşebbüs edenlerin idam edilmelerini sloganlar atarak dile getirdi.Adıyaman Valilik balkonuna çıkan protokol üyeleri ve siyasiler toplanan kalabalığa birlik ve beraberlik konuşması yaptı.

Demokrasi nöbetinin üçüncü gecesinde Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu kalabalığa hitap etti.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, alçakça bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını söyleyerek, “Darbe girişiminin bu kadar adice düzenlenmişine, bu kadar şerefsizine daha önce denk gelmedik. Bu toprakların aziz milletini hesap edemediler. Türkiye’yi Mısır’la karıştırdılar. Yeni Türkiye’yi Libya ile karıştırdılar. Suriye ile eş tuttular” dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise “Meydanların buradaki görüntüsünü herkes bir yere not etmeli, bu meydanlara rağmen herkes kafasına darbe yapılamayacağını koysun. Bizler var olduğumuz müddetçe, bu alan, bu millet var olduğu müddetçe inşallah bir daha o darbeciler buna yeltenemeyecektir. Bunlarla sonuna kadar mücadele edilecektir. Savaşın dahi ahlakı varken, savaşın dahi bir hukuku var iken bütün hukuku bütün değerleri yok sayan bu zihniyet ile sonuna kadar çarpışacağız. Bu ülkede e-muhtıralar, gezi olayları oldu, 17-25 Aralık oldu ancak bunlara karşı dik duran bir Cumhurbaşkanımız var” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Milletvekili Salih Fırat, halkın milli iradeye sahip çıktığını, bu darbeye teşebbüs edenlerin gereken cezayı alacağını söyledi.

Kaynak: İHA