Adala Ve Gökçeören'e Toplayıcı Şebeke Yapılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Adala ve Gökçeören’in atıksularının insana ve çevreye zarar vermemesi için altyapı çalışmalarına başlıyor.

Adala Ve Gökçeören'e Toplayıcı Şebeke Yapılıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığını koruyan atıksu arıtma tesislerinin altyapı çalışmalarında hız kesmiyor. MASKİ, Salihli’nin Adala Mahallesi ile Kula’nın Gökçeören Mahallesinde inşa edeceği tesisler sayesinde mahallelerin atıksularını bertaraf edecek. Bu kapsamda MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından, Salihli Adala ve Kula Gökçeören mahallelerin atıksularını toplayacak olan kanalizasyon şebekesinin kesin projeleri hazırlandı. İller Bankası ortaklığıyla kontrol çalışmaları devam eden projelerin tamamlanmasının ardından tesislerin inşaat çalışmalarına başlanacak.

Atıksu arıtma tesislerinin altyapıları önemli

Salihli Adala ve Kula Gökçeören Kanalizasyon Şebekesi Kesin Projeleri ile ilgili bilgi veren Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak, “Gediz ve Kuzey Ege Havzalarının temizlenmesi yolundaki en önemli adım olan atıksu arıtma tesislerinin, sağlıklı şekilde çalışabilmeleri için altyapı çalışmaları büyük öneme sahip. Bu amaçla, atıksuların öncelikle arıtma tesislerimize iletilecek olan sağlıklı bir kanalizasyon sistemi için kanalizasyon şebekelerinin kesin projelerini gerçekleştirdik. MASKİ tarafından Adala ve Gökçeören’de inşa edilecek olan tesislerimiz ile birlikte kirletici parametreler bertaraf edilerek, doğa ve canlı yaşamına tehdit unsuru olmaktan çıkacak” dedi.

Kaynak: İHA