Simav Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti

Simavlı vatandaşlar, Demokrasi mitinginde Cumhuriyet Meydanı’na sığmadı.

Simav Cumhuriyet Meydanı'nda  Demokrasi Nöbeti
Kütahya’nın Simav ilçesinde dün sabaha kadar Cumhuriyet meydanında nöbette kalan binlerce Simav’lı, bugün de yaşlısıyla genciyle, erkeği ve kadınıyla, çocuklarıyla Cumhuriyet meydanında toplandı. Yatsı namazına müteakiben şehitlerimizin gıyabında cenaze namazı kılındı.Kur’an-ı Kerim okundu, tekbirler getirildi.

Simav Müftüsü İbrahim Yavuz tarafından dua yapıldı .

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim Simav halkının tansiyonunu düşüren bir konuşma yaptı. Halim ”Vatandaşlarımız normal hayatlarına devam etsinler,bütün iş yerlerimiz, resmi dairelerimiz görevleri başında olacaklar ,bankamatik kuyruklarına gerek yok, bu hain darbe planı tutmamıştır. Burada toplanarak destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Demokrasi Bayramınız kutlu olsun” dedi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve AK Parti Simav ilçe başkanı Hüseyin Güner de birer konuşma yaptı. Vatandaşların alkış ve desteklerinin ardından Simav Eynal Mehter Takımı’nın coşkulu konseri yer aldı. Sinevizyon ve kahramanlık şarkıları ile süren Demokrasi gecesi vatandaşların alkışlı destekleriyle sona erdi. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA