Şehidi 4 Yaşındaki Oğlu Şapkasıyla Uğurladı

Darbe girişimi sırasında İstanbul’da şehit olan Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun için memleketi Elazığ’da tören düzenlendi. Törene şehidin 4 yaşındaki oğlu babasının şapkası ile ablası ise üniformasını giyerek katıldı.

Şehidi 4 Yaşındaki Oğlu Şapkasıyla Uğurladı
İstanbul’da yaşanan darbe girişimi sırasında şehit olan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun’un naaşı, son yolcuğuna uğurlanmak için memleketi Elazığ’a getirildi.

Nuriye Uzun ile evli 4 yaşında Ahmet Talha isimli çocuğu bulunan şehit için İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Törene, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, çok sayıda emniyet personeli, şehidin babası Bünyamin, annesi Zeliha, Astsubay ağabeyi Mete, ablası Meltem, 4 yaşındaki oğlu Ahmet Talha ve yakınları katıldı.

Şehidin tek çocuğu olan Ahmet Talha babasının polis şapkasını takarken, ablası da üniformasını giydi.

Şehidin ailesi törende gözyaşı dökerken metanetlerini biran olsun bırakmadı. Şehit Uzun için saygı duruşunda bulunulmasının ardından öz geçmişi okundu. Ardından konuşan Vali Murat Zorluoğlu, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmayı amaçlayan darbe girişimini tertip eden alçakları, vatan ve millet düşmanlarını bir kere daha şiddetle lanetlediğini söyledi.

Zorluoğlu, “Milletimizin iç ve dış tehditlere karşı güvenliği sağlamakla görevli TSK ve jandarma teşkilatının içerisindeki bir grup hain emir ve komuta zincirinin dışına çıkarak kendilerine emanet edilen tankları, topları, uçakları ve silahları milletin kendisine doğrulmuştur. Bir bölümü emniyet mensubu olmak üzere birçok masum vatandaşımızın hayatına kastetmiştir. Ancak milletimizin Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısına uyarak tüm yurtta sokaklara dökülmesi, meydanları doldurarak tarihe geçecek şekilde darbecilere karşı durması neticesinde ve emniyet teşkilatı mensuplarımızın büyük gayretleri ile bu menfur girişim çok kısa bir şekilde engellenmiştir. Bugün itibariyle hükümetimiz ve devlet kurumlarımız olaya tümüyle hakimdir. Tüm ülkede kamu düzeni tam olarak sağlanmıştır. Bu haksız ve hukuksuz darbe girişimine yapanlar ve destek olanlar tüm ülke çapında adli tahkikatlar, gözaltılar ve tutuklamalar sürmektedir” dedi.

İl Müftüsü Peyami Güngör’ün dua etmesinin ardından şehidin naaşı meslektaşlarının omzunda cenaze aracına götürüldü. Bu sırada şehidin babası oğlunun naaşının bulunduğu tabutu öptü. Şehidin naaşı Ağın ilçesi Bahadırlar köyünde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
Kaynak: İHA