Kars Valisi Rahmi Doğan, 'Bunlar Bu Memleketin Çocuğu Olamaz!'

Vali Rahmi Doğan, darbecilerin gözaltında olduğunu ve sorgularının Kars’ta yapılacağını belirtti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, 'Bunlar Bu Memleketin Çocuğu Olamaz!'
Doğan, Kars’ta tüm birimlerle yönetime el koyduklarını ve vatandaşlardan da gönüllerinin rahat olmasını istedi.

“Savcılarımız iş başında”

Her şeyin kontrolleri altında olduğunu ifade eden Kars Valisi Rahmi Doğan, “Sogular burada yapılyor. Emniyetimiz gözaltı işlemlerini yaptı. Gerekli işlemler devam ediyor. Savcılarımız işbaşında, farklı gelişmeler var onlarıda takip ediyoruz. Her şey kontrolümüz altında hiç kimsenin farklı yollara gitmesine gerek yok. Biz şuanda tüm birimlerimizle yönetime el koyduk. Gerekli işlemleri yapıyoruz. Rahat olun, gönlünüz rahat olsun” dedi.

“Bunlar bu memleketin çocuğu olamaz”

Darbeci askerlerin Yunanistan’a iltica ettiklerini belirten Doğan, bu memleketin çocuklarının uçakla meclis bombalamayacağını vurguladı.

Yunanistan’a kaçan darbeci askerlerin bu memlaektin çocukları olmadığını ifade eden Kars Valisi Rahmi Doğan, “Yunanistan’a gidenlerde oldu. Bir helikopter içindeki askerlerle birlikte Yunanistan’a iltica etti. Bunlar Yunanistan’a da gider. Bunlar zaten bu toprağın insanı değil. Bunlar bu memleketin çocuğu değil. Bu memleketin çocuğu meclisi uçakla bombalamaz. Özel Hareket Daire Başkanlığı’nı Gölbaşı’nda bombalamaz. 20 şehidimiz var. Çok yakın arkadaşım Terör Daire Başkanı bugün şehit oldu. Bunlar bu milletin çocuğu olmuş olsaydı zaten bu işleri yapmazlardı” diiye konuştu.

“Bu milletin duası, bu milletin bedduası kabul oluyor”

Kars’ta vatandaşların Cumhurbaşkanına, devletine ve hükümetine sahip çıktığına dikkat çeken Doğan, “Bunlar farklı sahiplerle, farklı işlerin peşinde olan devlet tarafından bilinen, bunda da bir hayır vardır. Çünkü bizim bunları temizleyebilmemiz için böyle bir girişimde bulunulması gerekiyordu. Bu milletin hayır duası, bu milletin bedduası, bu milletin duası kabul oluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA