İzmir'de Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Bir grup asker tarafından başlatılan darbe kalkışması sırasında şehit olanlar için İzmir’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İzmir'de Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) İzmir Şubeleri, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) ile İnsanı Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde, darbe kalkışması sırasında şehit olanlar için İzmir Konak Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 300 kişinin bulunduğu cenaze namazında, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da ön saflarda namaz kıldı. Cenaze namazı sonrası şehitler için dualar edildi.

İdam istediler

Cenaze namazının ardından İSTOK Başkanı Halit Çelik, basın açıklamasında bulundu. Açıklama sırasında vatandaşlar “Recep Tayyip Erdoğan” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı, tekbir getirdi. Vatandaşlar, sloganlarını atarken “İdam” diye de bağırdı. Çelik açıklamasında, demokrasi nöbetinin bu hafta boyunca devam edeceğini duyurdu ve herkesi akşam 20.00’da Konak Meydanı’nda toplanmaya çağırdı. Çelik, "Onların haksız yere kullandıkları uçaklar varsa bizim imanımız var. Cesareti kuşanmış bir imanın önünde durabilecek hiçbir kuvvet yoktur. Hiç kimse yılmadı ve hiç kimse korkmadı. Ülkenin dört bir yanında toplandık, demokrasiyi rafa kaldırmak isteyenlere meydan okuyoruz işte. Bugün bir arada olma günüdür. Meydanları dolduralım. Meydanları bu paralel çetelere bırakmayalım” dedi.

Kaynak: İHA