Irak'taki Olaylar

Başkent Bağdat’ta meydan gelen çeşitli olaylarında 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydan gelen çeşitli olaylarda biri polis 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4’ü polis 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat’ın güneyindeki El-Yusufiyye kasabasında, aracı geçtiği sırada bir bombanın patlaması sonucunda bir polis öldü, 4 polis yaralandı.

Başkentin güneyindeki El-Amil Mahallesi’nde bir iş yerinin yakında bir bombanın patlaması neticesinde bir sivilin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bağdat’ın güneydoğusundaki En-Nehrevan bölgesinde bulunan bir hayvan yemi deposunda elektrik kontağı nedeniyle çıkan yangında 4 sivilin yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan Musul’u kurtarma operasyonlarından sorumlu Tümgeneral Necm el-Cuburi, Musul’a bağlı El-Kayyare kasabanın kurtarılmasının, terör örgütü DAEŞ için Salahaddin, Erbil ve Kerkük’e giden yolları kesmesi açısından önemli olduğunu bildirdi.

Kasabada, petrol kuyuların yanı sıra büyük kibrit depoların bulunduğuna dikkat çeken Cuburi, güvenlik güçlerinin aşiret mensup ve uluslararası koalisyonun hava desteğiyle Dicle Nehri’nin her iki yakada bulunan birkaç köyünde de kontrolü sağladığını kaydetti.
Kaynak: AA