Gıyabi Cenaze Namazında Vali'den Darbecilere Sert Sözler

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, tarihte bu devlet ve bu milletin ihaneti gördüğünü belirterek, “Ama halkın verdiği silahıyla, halkın parasıyla alınan teçhizatla halkın üzerine ateş açacak ihaneti hiç görmemiştir. Masumların üzerine, sivillerin üzerine ateş açabilecek bir ihanet ilk defa yaşandı” dedi.

Gıyabi Cenaze Namazında Vali'den Darbecilere Sert Sözler
15 Temmuz askeri darbe girişiminde hayatını kaybeden Çorumlular için ikindi namazına müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı. Çorum Ulu Cami’nde kılınan cenaze namazına Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise, namaz boyunca cami bahçesinde bekledi. İl Müftüsü Ahmet Akın’ın kıldırdığı cenaze namazı öncesi camide bulunan musalla taşlarına türk bayrakları serildi.

Gıyabi cenaze namazı sonrası bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, ihanetin yaşanabilecek, görülebilecek olan en adi şey olduğunu söyledi.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) PKK’dan tehlikeli dediklerini ve öyle bildiklerini dile getiren Vali Kılıç, bugün üzülerek ve acıyla kanaatlerinin doğrul olduğunu müşahade ettiklerini vurguladı.

Bu ihanetin bedelini Türk devleti ve Türk milletinin en ağır biçimde ödeteceğinin altını çizen Vali Kılıç, “Birkaç gündür yaşadığımız hadiselerden çıkardığımız derslerden bir tanesi de şudur. Şükür olsun ki Çanakkale ruhu yaşıyor. Şükür olsun ki yüksek değerlerden millet olarak kaygımız yok. Şükür olsun ki 7’den 70’ine, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine millet olarak yüksek menfaatlerimizi seçme onurumuzu kurtarma ve dik durma adına bundan 100 yıl önce Çanakkale’de ne yaptıysak, 500 yıl önce Mohaç’ta ne yaptıysak bin sene önce Malazgirt’te ne yaptıysak onların torunları aynı ruhu yaşıyor.Bu birkaç gün bize gösterdi ki dünyanın en seçkin insanlarıyla yaşıyoruz. Bu milletin bir ferdi olmak, gurur ve onur vesiledir. B millete ait olmak onur vesiledir. Biz bugüne kadar İstiklal Harbi şehitlerinin, Sakarya şehitlerinin, Çanakkale şehitlerinin toruyşduk diyşe övünüyorduk, gurur duyuyorduk. Ben bugün bu milletin bir ferdiyim diye gurur duyuyorum. Birkaç gün bize gösterdi ki bu millet yıkılmayacak. Birkaç gün bize gösterdi ki bu devlet ilelebet payidar olacak. Sizlerle övünüyoruz. Devletimiz sizlerle övünüyor. Dünya sizlerle övünüyor. Dünya sizi gururla ve gıpta ile izledi. Milletimiz var olsun. Devletimiz ebedül ebed baki olsun. Vatan sağolsun” dedi.

Kaynak: İHA