'En Tatlı Demokrasi Nöbetçisi'

Rize Merkez ve İlçelerinde binlerce kişi sokaklara dökülerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Demokrasi Nöbeti’ ile destek verdi.

'En Tatlı Demokrasi Nöbetçisi'
Geçtiğimiz gece İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişiminin ardından meydanlarda tutulmaya başlanan demokrasi nöbeti Rize’de dün gece de devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın binlerce hemşehrisi Erdoğan’a destek amacıyla Rize Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Vatandaşlar meydanda kurulan büyük LED televizyondan gelişmeleri takip etti. Zaman zaman sloganlar atılarak çalan mehter marşlarına eşlik edildi.

Sabaha kadar süren nöbette yorgun düşenler ise camilerden temin edilen sedirleri yerlere sererek meydanda uyudu. Ailesi ile nöbete gelen bir çocuk yorgun düşerek yerde serili olan sedirin üzerinde uyuya kalınca, nöbetin ‘En Tatlı Demokrasi Nöbetçisi’ denilerek ilgi odağı oldu.

Sabahın ilk ışıkları ile kurulan sofrada bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve vatandaşlar Rize Simiti ve Kaşar peyniri ile kahvaltı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ‘Meydana İnin’ çağrısından itibaren meydana gelerek kesintisiz çay servisi apan ÇAYKUR TIR’ı da kahvaltı edenlere çay ikramında bulundu.
Kaynak: İHA