Darbe Girişiminde Şehit Olan Mehmet Demir'in Gaziantep'teki Evine Ateş Düştü

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonucu Ankara’da şehit düşen Özel Harekat şubesinde teknik elaman olarak görev yapan Mehmet Demir’in, Gaziantep’teki baba ocağında ateş düştü.

Darbe Girişiminde Şehit Olan Mehmet Demir'in Gaziantep'teki Evine Ateş Düştü
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde darbe girişimi esnasında 32 yaşındaki Mehmet Demir yaşanan çatışmada şehit oldu.

Acı haberi alan şehit ailesi, karayolu ile Ankara’ya DNA testi için giderken, Şahinbey ilçesi Karataş mahallesinde bulunan baba ocağına yakınları tarafından Türk bayrağı asıldı.

Şehidin dayısı Mustafa Genç,’’Yiğenim Mehmet Ankara Gölbaşı’nda Özel Harekat’taydı. Helikopterle bomba atmışlar. Kendisi ile birlikte 17 arkadaşı şehit oldu. Bunu yapanlar Allah’ından bulsun. Böyle bir şey daha görülmemiştir. Devletin silahıyla, devletin parasıyla, devletin tankıyla bizim insanlarımızı vuruyor. Masum insanlar hedef alınıyor’’ dedi.

Darbe girişimi sırasında şehit olan Mehmet Demir’in 1 hafta önce Gaziantep’e bayram iznine geldiği, pazartesi günü Ankara’daki görevinin başına döndüğü öğrenildi.

Şehit Mehmet Demir’in 6 yıldır görev yaptığı, 4 erkek 2 kız toplamda 6 kardeşten 3. çocuk olduğu, annesinin isminin Fatma Demir, babasının isminin Ahmet Karataş olduğu ve 4 yıldır Yeliz Demir’le evli olduğu bildirildi.

Şehidin cenazesi yarın düzenlenen törenin ardından Yeşilkent mezarlığında defnedileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA