Türkiye Askeri Darbe Girişimine Karşı Aya

Çankırı il merkezinde vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimine tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.

Çankırı il merkezinde vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri darbe girişimine tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı.

Çankırı Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, 'Dik dur, eğilme, bu millet seninle, Ne mutlu Türk'üm diyene, Asker kışlaya' sloganları atarak hükümete destek verdi. Vatandaşlar, sloganların yanı sıra alkış ve ıslıklarla tepki gösterdi.

Bir itfaiye aracının üzerine çıkan Çankırı Valisi Mesut Köse, yaptığı konuşmada, Çankırı insanını bu gece daha iyi tanıdığını ifade etti.

Çankırı insanının demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Köse, 'Kardeşlerimiz, ablalarımız dinine sahip çıkar gibi demokrasisine ve hükümetine sahip çıkıyor. Hepinizi ayakta alkışlıyorum. Çankırlının bu hareketi, bu görüntüsü Türkiye'de artık darbeler döneminin kapandığını tescillemektedir.' dedi.

Yapılan hareketi kınadığını belirten Köse, şunları kaydetti:

'Bu millet istiklal mücadelesini, demokrasi mücadelesini, kurtuluş mücadelesini yaparak yüzbinlerce şehidini boşa vermemiştir. Üç beş kişinin yaptığı demokrasiyi yıkmak için kalkıştığı bu hareketi şiddetle kınıyoruz. Hükumetimiz ve devletimiz dimdik ayaktadır. Hiçkimsenin şüphesi olmasın her zaman ayakta olacaktır. Şuanda tüm Türkiye'de polisimiz, askerimiz ve jandarmamız 24 saat esasına göre görevinin başındadır. Biz de jandarma, polisle görüştük hepsini talimatlandırdık.'

İtfaiyenin üzerine çıkan AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaptıkları konuşmada yaşanan olayı kınadı.

Vatandaşlar ellerine aldıkları Türk bayrakları ile sloganlar atarak askeri kalkışmayı lanetledi.
Kaynak: AA