Sosyal Güvenlik Müfettişleri Dernek Başkanı Yıldırım Açıklaması

Sosyal Güvenlik Müfettişleri Dernek Başkanı Başmüfettiş Kazım Yıldırım, "Darbeci hainleri lanetliyoruz" dedi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Devlet içinde odaklanmış dış destekli bir ihanet şebekesi, silahlarının namlusunu halkımıza doğrultarak devletimize, milletimize, demokrasimize ihanet etmiştir" ifadesini kullandı.

Yıldırım şöyle devam etti:

" Geçmişte ülkemizdeki maşalarına darbe yaptırarak Başvekil Adnan Menderes ve arkadaşlarını astıran; her dönemde darbecileri, cuntacıları destekleyerek ülkemizi istikrarsızlaştıran, her türlü terör örgütlerine kol kanat geren Okyanus Ötesindeki Süper Devlet, Pensilvanya’da işbirlikçileriyle birlikte yeni bir darbe girişiminde bulunmuştur. Aslında hedef ne Hükümet, ne Cumhurbaşkanı ne de Başbakan’dır. Hedef Türkiye’dir! Nitekim ferasetli milletimiz vatan hainlerinin bu korkunç planını hemen farketmiş ve büyük bir demokrasi sınavından başarıyla ve alnının akıyla çıkmıştır. Her siyasi düşünceden milyonlarca insanımız ülkesine, demokrasiye sahip çıkmıştır.

Bu süreçte dernek mensuplarımızı kendilerine yakışan net bir tavır ve ilkeli bir duruş sergileyerek, bulundukları bölgelerde demokrasi nöbeti tutmaya davet ediyorum.

Evet biz darbecilere, cuntacılara ve bilumum hainlere karşı vatanımızı, milletimizi, demokratik değerlerimizi sonuna kadar savunacağız. Çok sayıda resmi ve sivil vatandaşımızın ölümüne, yüzlercesinin yaralanmasına sebep olan, halkımızın huzurunu bozan, ülkemizi maddi ve manevi çökertmeyi hedefleyen darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Olaylar sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ve son söz olarak diyoruz ki; "Namlusunu millete yönelten ve milli iradeyi hiçe sayan tanka asla selam durmayacağız!"
Kaynak: İHA