Düzce'de 2 Polis Gözaltına Alındı

Düzce’de 2 polis darbeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alındı. Darbe girişimi sırasında Düzce Valisi Ali Fidan’a yönelik gözaltına alınması talimatı veren Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri ve Bolu 2. Komando Turgay Komutanı İsmail Güneşer’e ise gözaltına alınması kararı verildi.

Düzce'de 2 Polis Gözaltına Alındı
Yapılmaya çalışılan darbe girişimi sonrası harekete geçen Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, darbe girişimine destek olduğu tespit edilen Çilimli İlçe Emniyet Amiri Başkomiser E.A., Komiser Yardımcısı B.G.Ş ile geçici görevle Hakkari’de bulunan Cumhurbaşkanlığı eski başyaveri ve Bolu 2. Komando Tugay Komutanu Tuğgeneral İsmail Güneşer hakkında gözaltına alma kararı verildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığından konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada; “15.07.2016 günü ülke genelinde Darbeye Teşebbüs, Darbe Yapmaya Yardım ve Yataklık, Hükümeti Yıkmaya Teşebbüs ve FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma suçları kapsamında ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik ayaklanma başlatılmış olup, Düzce İli Çilimli İlçesinde görev yapan Çilimli İlçe Emniyet Amiri Başkomiser E.A ve Komiser Yardımcısı B.G.Ş bu suçlar kapsamda gözaltına alınmışlar ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca yine bu kapsamda Hakkari Şemdinli ilçesinde geçici görevde bulunan ve gözaltına alınan Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Esener’in Düzce Valisinin gözaltına alınması talimatı verdiğinin tespiti üzerine Esener hakkında da aynı suçlardan soruşturma başlatılmıştır. İlgililer hakkındaki soruşturmalar geniş çaplı ve titizlikle yürütülmekte olup, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
Kaynak: İHA