Başbakan Yıldırım Açıklaması 'Hava Sahasını Uçuşa Yasak Bölge İlan Ediyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım, hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edildiğini vurgulayarak, “Bu andan itibaren havadan ve karadan her türlü karşılık verilecek” dedi.

Başbakan Yıldırım Açıklaması 'Hava Sahasını Uçuşa Yasak Bölge İlan Ediyoruz'
Başbakan Binali Yıldırım NTV yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Ankara semalarında kamu binalarına ve vatandaşın üzerine bomba atıldığını ve mermi atıldığını vurgulayan Yıldırım, “Bunların şu an itibariyle hava sahasını uçuşa yasak ilan ediyoruz. Bunlara gereken karşılık karadan verilecektir. Dost uçuşu yapan unsurların yasaklanan bölgeye girmemelerini özellikle uyarıyoruz. İnşallah bu gelip geçecek, demokrasi kazanacak, millet kazanacak. Millete darbe yapmaya çalışan bu çete eninde sonunda hak ettiği cezayı alacaktır” dedi.

Olayların büyük oranda kontrol altında olduğunu söyleyen Yıldırım, “Bu tamamen silahlı kuvvetler içerisindeki bir kalkışmadır. Paralel devlet yapılanmasının bir çılgınlığıdır. Dolayısıyla bütün ordu komutanlarımız görevinin başındadır. Milletimiz bu belayı defetmek için kendini ortaya koymuştur. İnşallah bu belayı defedeceğiz” diye konuştu.

Darbe girişimde bulunanlara çağrıda da bulunan Yıldırım, “Bu ahmaklar, bu çılgın kalkışmayı yapanlara yol yakınken dönmelerini istiyorum. Daha fazla masum insanın zarar görmeden bu sevdadan vazgeçmelerini istiyorum. Olur ki ileride bu davranışları onların suçunu bir nebze hafifletebilir. Bu andan itibaren havadan karaya ger türlü atışlara karşılık verilecektir. Karadan ve jetlerle karşılık verilecektir. Bu unsurların derhal vazgeçmelerini son kez çağrı yapıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA