Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Brifinglerle Hem Kurumları Hem De Yozgat'ı Tanımaya Çalışıyor

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, kamu kurumlarının her birinde ayrı bir toplantı yaparak müdürlerden brifing alıp hem kurumları hem de Yozgat’ı tanımaya çalışıyor.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Brifinglerle Hem Kurumları Hem De Yozgat'ı Tanımaya Çalışıyor
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, görev başladığı günden itibaren, Yozgat’ı her yönüyle tanımak, kurumların yaptıkları çalışmaları görmek ve yeni yapılacak yatırımları değerlendirmek amacıyla kurumlarda toplantılar düzenleyerek kurum müdürlerinden brifing alıyor.

Daha önce emniyet müdürlüğü, il özel idare müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi’nde toplantı düzenleyen Vali Yurtnaç , sağlık müdürlüğü ve gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğünde de birer toplantı düzenleyerek kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Yurtnaç’a Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünün yaptığı çalışmalarla ilgili sunum yapan İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ın tarımsal desteklemeler, tarım arazilerinin dağılımı, mera varlığı, meyvecilik üretim alanları, tarla bitkileri ekim alanları, büyükbaş hayvan varlığı, arıcılık ve su ürünleri hakkında bilgi verdi. Vali Kemal Yurtnaç ise ihtisas tarım alanları oluşturacağını, tarımla ilgili Yozgat’ta uygulanabilir projelerle tarım ve hayvancılığı daha da ileriye götürülmesi amacıyla çalışmaların hız kazanacağını söyledi.



Sağlık alanında da İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca ile toplantı yapan Vali Yurtnaç, sağlık yatırımları ve sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Özellikle yapımı devam eden Yozgat Şehir Hastanesi’nin, çok önemli bir kamusal sağlık yatırımı olduğunu vurgulayan Vali Yurtnaç, görevi süresince sağlık konusunda yaşanan sıkıntıların, eksikliklerin ve dile getirilen sorunların çözümü noktasında gerekli tüm tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Kaynak: İHA