Vali Çelik'ten Orman Yangını Açıklaması

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, dün Alpu ilçesinde çıkan orman yangınıyla alakalı açıklama yaptı.

Vali Çelik, yazılı açıklamasında, dün saat 13:30 sıralarında Alpu ilçesi Başören mahallesinde orman yangını çıktığının öğrenilmesi ile birlikte Alpu Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait arazöz ve iş makinalarının süratle yangına müdahale ettiğini bildirdi.

“Ancak havanın rüzgarlı olmasından dolayı hızla büyüyen yangına ilk müdahaleyle birlikte, bölgede ikamet eden 35 vatandaşımız ve büyükbaş hayvanları yangın alanının dışına çıkarılarak evler boşaltılmıştır” ifadelerini kullanan Vali Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

“Orman yangınına Ankara, Karabük, Bursa, Antalya illerinden 1 adet yangın söndürme uçağı ve 3 adet helikopter ile ilimiz ve çevre iller orman işletme müdürlükleri, DSİ ve belediyelere ait 19 adet arazöz, 7 adet itfaiye aracı, 21 adet muhtelif iş makinası ve su tankeri ile orman köylüleri ve çeşitli kurum kuruluşlardan 300 kişi tarafından yangın söndürme çalışmalarında bulunulmuştur. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda saat 20.30 sıralarında yangın kontrol altına alınmış, yer yer devam eden küçük yangınların söndürülmesi ve soğutma faaliyetlerine devam edilmiş olup bölgede yangın tehlikesi kalmadığından gerekli emniyet tedbirleri de alınarak tahliye edilen vatandaşlarımızın konutlarına geri dönüşleri sağlanmıştır. Yangın neticesinde çıkış nedeni araştırılmakta ve yaklaşık 150 hektarlık kısmı zarar gören ormanın hasar tespit çalışmaları sürdürülmektedir. Söz konusu olayla ilgili olarak Beylikova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yangının söndürülmesinde büyük bir sorumluluk ve iş birliğiyle görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile yöre halkına çok teşekkür ediyorum.”

Vali Çelik, yaz sıcaklığının da giderek arttığı bu günlerde yangın çıkartacak her türlü sebepten uzak durarak gerekli tedbirlerin tüm vatandaşlar tarafından titizlikle alınmasının ve üzerinde önemle durulmasının zorunlu olduğunu da belirterek, ormanların milli servet olduğuna dikkat çekti.
Kaynak: İHA