Tütüncü'den Hizmet Gezisi

Kepez Belediyesi tarafından hizmete geçirilen ve yapımı devam eden hizmetlerin tanıtıldığı Hizmet Tanıtım Turu projesinin ilki gerçekleştirildi.

Tütüncü'den Hizmet Gezisi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez bölgesinde, yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri tanıttı. Tanıtım turlarının ilk konuğu Ahatlı Mahallesi sakinleri oldu. Kepez Belediyesi tarafından faaliyete geçen ve geçmek üzere olan onlarca eser, Tütüncü’nün rehberliğinde gezildi. Otobüs turunda hizmetler konusunda ayrıntılı bilgiler veren Tütüncü, Ahatlı Mahallesi sakinlerine Kepez’in her köşesini anlatarak gezdirdi. İlk önce belediye binasındaki sağlık hizmetleri hakkında bilgilendirilen Ahatlı Mahallesi sakinleri, sağlık alanındaki yenilikleri yerinde görme fırsatı buldu. Belediye laboratuarı ve evde sağlık hizmetlerinin faaliyetlerini tanıtan Tütüncü, ardından tura otobüsle devam etti.

Ahatlı’ya kreş müjdesi

Belediye binasında verilen sağlık hizmetlerinin ardından Nasreddin Hoca Gündüz Bakımevi ve Kreş’i gezildi. Büyük bütçeli kreşlerle yarışacak imkanlara sahip olan tesisi gezen konuklar, Başkan’dan bir de müjde aldı. İkinci şubesinin çalışmaları devam eden Kreş’in üçüncü şubesinin Ahatlı’da hizmete açılacağını belirten Tütüncü, çocuklara verdikleri öneminde altını çizerek mahalleliye beş yıldızlı kreş müjdesi verdi.

İlklerin buluştuğu yer Kepez

İlçede gerçekleştirilen faaliyetleri Tütüncü rehberliğinde gezen konuklar, Antalya’da bir ilk olan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu, yine Türkiye’nin ilk akıllı hastanesini gibi ilkleri imza atan noktaları dolaştı. Masal Parkı, Varsak sinema salonlarını ve Expo Bulvarı’nı takip eden gezide Kepez’in 8 yıllık değişimini bizzat anlatan tur, ilklere imza atan Kepez Belediyesi’nin başarısını gözler önüne serdi.

Sanatın merkezi Kepez

Göreve geldiğinde Kepez’de kültür sanat faaliyetlerinin yapılabileceği bir tesisin bulunmadığını ifade eden Tütüncü, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, Arif Nihat Asya Açıkhava Tiyatrosu, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi gibi çok sayıda noktayı bölgeye kazandırarak sanata ve kültüre yatırım yaptıklarını söyledi.

Çok amaçlı salonlarla bölgeye yeni kültür faaliyetleri için alan kazandırdıklarını söyleyen Tütüncü, sanatsal faaliyetlerin artık Kepez’de sergilenebilmesinin ilçeye büyük katkısı olduğunu belirtti.

50 yeni okul

Eğitim alanında da her ne kadar belediyenin doğrudan görevi olmasa da çok sayıda atılım yaptıklarını ifade eden Tütüncü, geçen yedi yılda Kepez’e 50 yeni okul kazandırdıklarını söyledi.

2016 yılında 10 yeni okul müjdesini daha veren Tütüncü, eğitim alanında Kepez’in hem okul sayısı, hem de donanımlı eğitim açısından büyük yol kat ettiğini dile getirdi. Eğitimin kalitesinin arttığı Kepez’de öğrencilerin ulusal alanda akranları ile yarışabileceği koşullar da yine belediye hizmetleri ile sağlanıyor.

Müzik okulları projesi

Kepez’de devam eden hizmet tanıtım gezisinin bir durağı da Kepez Müzik Atölyeleri oldu. Tütüncü, çocukları ve gençleri dışarıdaki kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri projeyi şu sözlerle anlattı: “Çocuklarımızı sokaktaki kötü niyetli insanlardan uzaklaştırmak için müzik atölyelerimizi hizmete açtık. Burada çok iyi imkanlarda müzisyenler yetişiyor. Hem çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyoruz, hem de geleceğin müzisyenlerini Kepez’de yetiştiriyoruz. Burası sosyal belediyecilik faaliyetleri bakımından çok önemli bir projemizdir.”

Mimar Sinan ve Dokuma hizmetin de ötesinde

Belediyenin onlarca hizmetini takip eden ancak tamamını vakit açısından kapsayamayan gezide en önemli durak Mimar Sinan Kongre Merkezi oldu. Yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırımla hizmete açılmaya gün sayan tesis, geziye katılanları büyüledi. Yaklaşık 30 ayrı noktayı kapsayan Hizmet Tanıtım turu kapsamında, semt spor sahaları, Veteriner İşleri Müdürlüğü, yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü bina inşaatı, yeni askerlik şubesi, Merkez Bankası inşaatı, seyir terası, Kepez Macera Ormanı, Park Bahçeler Müdürlüğü seraları, yeni Kepez Kaymakamlık Binası, Trafik Eğitim Parkı, Huzurevi, spor okulları, Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK), Varsak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Açık Semt Yüzme Havuzu, Çelebi Sultan Mehmet Camii, Kepez Belediyesi Atölyeleri, Lyrboton Come Antik kenti, Osman Gazii Semt Konağı tanıtıldı. Hizmet Tanıtım Gezisi sonunda konuklar Kepez Kent Ormanı’nda yemek yiyerek turu noktaladı.
Kaynak: İHA