'Toprak Kirliliği Çalıştayı'

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Bozoğlu: 'Son KPSS yerleştirmelerinde kamuya sadece 9 çevre mühendisi atandı. Çevre mühendisleri istihdamı artmadan çevre sorunları çözülemez'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Başkanı Baran Bozoğlu, 'Son KPSS yerleştirmelerinde kamuya sadece 9 çevre mühendisi atandı. Çevre mühendisleri istihdamı artmadan çevre sorunları çözülemez.' değerlendirmesinde bulundu.

TMMOB ÇMO tarafından düzenlenen 'Toprak Kirliliği Çalıştayı'nda, 'AB Toprak Kirliliği Mevzuatı, noktasal kaynaklı toprak kirliliği ve kontrolü yönetmeliği, toprak ve yeraltı suyu analizi, yeraltı suları ve toprakta iyileştirme faaliyeti' konuları ele alındı.

Programın açılışında konuşan ÇMO Başkanı Bozoğlu, Fransa'da gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Bu zor günlerde bilimin ışığına sarılmaya daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Bozoğlu, terör olaylarının Türkiye'de ve dünyada, bir an önce son bulmasını diledi.

Katılımcılara ÇMO'nun tarihçesini ve çalışmalarını anlatan Bozoğlu, geçen ay Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 'Biyolojik Su İzleme Çalıştayı' yaptıklarını, eylül-ekim aylarında da bakanlık ile yeni çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bozoğlu, Türkiye'de, toprak kirliliği konusunda bakanlıklar ve çevre uzmanları tarafından ciddi ve önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, 'Ancak ülkemizde hala ciddi bir toprak kirliliği var. İzmir Gaziemir'de tehlikeli atıkların üzerine 30 bin ton toprak atıldı. Bu anlayıştan vazgeçmeliyiz.' diye konuştu.

Toplumda çevre sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratılmadığı sürece çevre sorunlarının da çözülemeyeceğini savunan Bozoğlu, yaptıkları açıklamalarla bu konuya dikkati çekmek istediklerini bildirdi. Çevre mühendislerine yeterince istihdam olanağı sağlanmadığına ve bu konuda bakanlıklarla görüşmeler yaptıklarına da değinen Bozoğlu, 'Son KPSS yerleştirmelerinde kamuya sadece 9 çevre mühendisi atandı. Çevre mühendisleri istihdamı artmadan çevre sorunları çözülemez.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA