Sultan Muhtar Çeşmeleri Yeniletti

Osmancık Kumbaba Köyü Muhtarı Sultan Aslan, Osmancık Dodurga Yolu üzerinde bulunan mesire ve piknik alanlarında bulunan çeşmeleri ile değiştiriyor.

Sultan Muhtar Çeşmeleri Yeniletti
Dodurga Yolu üzerinde bulunan piknik ve mesire alanlarındaki bozulmuş, boruları yıpranmış çeşmelerin yenilenmesi için Çorum İl Özel İdaresine başvuran Kumbaba Köyü Muhtarı Sultan Aslan çeşmelerin yenilenmesi çalışmaları için onay aldı. Kumbaba Köyü sınırları içerisinde bulunan yol üzerindeki 2 ayrı çeşmelerde su hattı borularının çürümesi neticesinde tamamen kuruyan çeşmeler yeniden suya kavuştu. Yenileme çalışmalarında İl Özel İdaresi tarafından gönderilen iş makinaları ile su kaynakları yeniden açılarak tıkanan su gözenekleri açılıp çürüyen boruların yerine yenilerinin döşenmesi ile çeşmeler yeniden hayat buldu. Kumbaba Köyü Muhtarı Sultan Aslan’ın çeşmeler ile ilgili yaptığı çalışmaları destekleyen köy işadamlarından Satılmış Güven sağlıklı içme suyu borusu desteği sağlayarak çalışmalara katkıda bulundu.

Çeşmelerdeki yenilemesi ile ilgili açıklama yapan Sultan Aslan, “Yıllar önce yapılmış çeşmelerin su kaynakları zamanla çürüyen borulardan dolayı kullanılamaz hale gelmişti. Bu sebepten dolayı kaynaktaki su toprağa kayma yapıyordu. Durumu İl Özel İdaresi’ne bildirmemiz neticesinde olumlu cevap aldık. Hayırsever İşadamımız Satılmış Güven’in de desteği ile boruları temin edeceğimizi, bizim sadece iş makinesi ve teknik ekibe ihtiyacımız olduğunu belirttik. İl Özel İdaresi yetkilileri sorunun çözümü için gerekli ekipman ve ekibi göndererek sorunun kısa sürede çözülmesini sağladılar. İki ilçe arasında köyümüz sınırları içerisinde bulunan bu iki çeşme köyümüzde hayvancılık yapan araziye giden ve yol üzerinde seyahat edenlerin su ihtiyaçlarını karşılaşıyordu. Yaklaşık bir yıldır tamamen kuruma noktasına gelmişti. Bu çalışma ile çeşmelerimizi yeniden su ile buluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.
Kaynak: İHA