Sivas Tarım Fuarı Tertip Komitesi Vali Gül'ü Ziyaret Etti

3. Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı hazırlık çalışmaları kapsamında oluşturulan heyet Vali Davut Gül’ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sivas Tarım Fuarı Tertip Komitesi Vali Gül'ü Ziyaret Etti
Gerçekleştirilen ziyarete Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zeki Özdemir, Ziraat Odası Genel Sekreteri Bekir Yıldız, Show Fuarcılık Genel Müdürü Özkan Çatmaz ve Genel Müdür Yardımcısı Nur Ay katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Sivas’ta yüksek katılımla iki yıldır başarıyla gerçekleştirilen tarım fuarının üçüncüsünün hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "Sayın Valimizi fuar çalışmaları hakkında bilgilendirmek, görüşlerini ve olurlarını almak için arkadaşlarımızla ziyarette bulunduk. Sivas Valiliğimizin katkılarıyla, ilimizde 1-04 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 3. Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na vermiş oldukları desteklerinden dolayı valimize teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Sivas ekonomisinin temelinin tarım olduğunu belirten Vali Davut Gül ise,"2014 yılında gerçekleştirilen AGROSİVAS 2014 1.Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na Şarkışla’da görev yaptığım dönemde ilçe kaymakamlığı olarak katılmıştık. Fuar katılımcılar açısından faydalı, ilimiz tarımı açısından verimli olmuştur. Tarım fuarı neticesinde Sivaslı çiftçilerimizin, tarım sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmesi, yeni teknolojik ürünlerle tanışması sağlanmıştır, Sivas’ı tarım sektöründe önemli bir merkez haline getirmek amacıyla fuar alanında çevre düzenlemesi ve talep edilen eksikliklerin giderilmesi için valiliğimiz ve il özel idaremiz gereken çalışmayı yapacaktır."dedi.

Kaynak: İHA