PKK Türkiye'den kaçıyor

Hendek operasyonları sırasında Doğu ve Güneydoğu'da halktan umduğu desteği görmemesi, PKK'yı yeni kararlar almaya yöneltti.

PKK Türkiye'den kaçıyor
PKK Türkiye'den kaçıyor
Güvenlik güçlerinin yaklaşık bir yıldır Doğu ve Güneydoğu'yu teröristlerden temizlemek için başlattığı operasyonlarda büyük bir kayıp veren ve bölge halkından umduğu desteği göremeyen terör örgütü PKK yeni kararlar aldı. Örgütün Haziran ayında Kandil'de yaptığı istişare toplantısında bu yaz sonunda sahayı HDP'ye bırakarak, küçük gruplar halinde Türkiye'yi terk etme kararı aldığı ortaya çıktı.

YENİ STRATEJİK ADIM


Diyarbakır, Silopi, Cizre, Yüksekova ve Silvan'da kurtarılmış bölge stratejisi ile uygulamaya koyulan hendek planının halk tarafından destek görmemesi örgütün üst düzey toplantısında sözde büyük Kürdistan projesine ihanet olarak değerlendirildi. Operasyonlar sırasında tecrübeli teröristler ve Türkiye içindeki kilit öneme sahip bir çok örgüt elabaşısının öldürülmesi, dolayısıyla bu sürecin başarısız olduğu ve yeni bir staretjik taktik geliştirilmesi gerekliliği toplantıda konuşulan konular arasında yer aldı.

ABD VE AVRUPA'YLA MÜTTEFİK OLUNACAK

KCK Yürütme Konseyi toplantısında, PKK'lı teröristlerin Suriye'deki Rojova bölgesi ve Irak Süleymaniye bölgesine sevk edilmesi kararı alındı. Bu konuda Türkiye'nin ikna edilmesi ve Kobani, Kamışlı başta olmak üzere PKK'nın yeni yerleşim alanları konusunda sorun çıkarmaması adına, başta ABD olmak üzere Avrupalı müttefiklerle işbirliğinin yoğunlaştırılması da karara bağlandı.

KİLİT İSİM KAMURAN YÜKSEK

Uzun yıllar örgütün içinde etkin faaliyet yürüten Kürt Demokratik Bölgeler Partisi eş Başkanı Kamuran Yüksek, 2007 yılından bu yana Kandil'in HDP içerisindeki sözcüsü olarak görev yapıyor. Doğrudan Cemil Bayık'la irtibatı olan Yüksek, Kandil'de varılan mutabakatı HDP kurmaylarına iletti.

TEORİK VE İDEOLOJİK EĞİTİM SÜRECEK

Türkiye içerisinde sembolik birkaç grup bırakarak çekilme konusunu görüşen terör örgütü PKK üst yönetimi, sözde büyük Kürdistan idealinin anlatılacağı teorik ve ideolojik eğitimlerin, HDP öncülüğünde kurulacak sivil toplum kuruluşları aracılığı ile devam ettirileceğini özellikle vurguladı.