Muhtarlara Maaş Promosyonu

Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMF) ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde Gaziantep'teki muhtarlar, 300'er lira maaş promosyonlarını almak için bankaya geldi.

Bir grup muhtar ile Halk Bankasının Şehitkamil Şubesine gelen TMF Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz, yaptığı açıklamada, promosyonların muhtarlar için can suyu olduğunu söyledi.

Muhtarların işlerini kolaylaştırmak için çabaladıklarını ifade eden Titiz, '4-5 aydır sürdüğümüz çalışmalar meyvesini verdi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın da desteğiyle Halk Bankasıyla maaş promosyonu protokolü imzaladık. Şu anda Gaziantep'te 785 muhtarlık bulunmaktadır. Toplamda 235 bine tekabül ediyor ve bu iki buçuk yıl her ay devam edecek. Bu protokol küçük gibi görünebilir ama Gaziantep'te başlattığımız bu uygulamayı yurdun her tarafına yaymayı planlıyoruz. Hatta maaşların 700 veya 800 lira olduğu takdirde 81 ilde 40 milyonluk bir meblağ ediyor. Bu da çok ciddi bir tutar. Şuan Gaziantep'teki bu mutlu tabloyu, yurt sathındaki muhtarlarımıza da yaşatmayı hedefliyoruz.' diye konuştu.

Açıklamanın ardından muhtarlar bankaya girerek, 300 lira maaş promosyonunu banka görevlisinden aldı.

Kaynak: AA