Milas Kent Müzesi Bağışlarla Büyüyor

“Kent Müzesi’ni birlikte kuralım” sloganıyla yola çıkan Milas Belediyesi, halkın gönüllü bağışlarıyla envanter toplamayı sürdürüyor.

Milas Kent Müzesi Bağışlarla Büyüyor
Bölgenin en büyük kent müzelerinden biri olacak Milas Kent Müzesi’nde sergilenecek envanterlere, her gün bir yenisi ekleniyor. Milas Belediyesinin “Kent Müzesi’ni birlikte kuralım” sloganıyla başlattığı envanter toplama kampanyası halkın gönüllü bağışlarıyla büyüyor.

Birçok kesimden büyük ilgi gören ve şimdiye kadar bir çok tarihi değeri olan eşyanın bağışlandığı Kent Müzesine bir bağışta Cumhuriyet Halk Partisi Milas Gençlik Kolları Başkanı Akansu Özgül’den geldi.

Özgül, gönüllü olarak topladığı ve aile yadigarı olan fotoğraf makinesi, gaz lambası, radyo, mobilya, eski para, eski fotoğraf ve albümü, gazete kupürleri gibi bir çok tarihi değere sahip objeyi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a makamında teslim etti.

Bağışlar için Akansu Özgül’e teşekkür eden Başkan Tokat, “Halkımızın gönüllük esasına dayanarak kurmayı planladığımız Milas Kent Müzesi’nin sergilerinde kullanılacak veya gelecek nesillerin belleklerinde kalması amacıyla depolarında koruma altına alınacak Kent Kültürüne ilişkin her türlü bilgi, belge ve malzemeyi müzemize teslim evrakı ile belgeleyerek, bağışlayabilir veya ödünç verebilirsiniz. Kent Müzemize bağışlanan her eser bizim için değerlidir. Yaşadığımız kentin geçmişini, tarihini gelecek nesillere aktarabilmemiz bizler için önemlidir. Milas, köklü ve güçlü kültüre sahip bir kenttir. Bu kentin sosyal, ekonomik, tarihsel kültürel özelliklerini yansıtan her malzemenin bize ve geleceğimiz olan gençlerimize ilham kaynağı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Bağışlanan eserler, Kent Müzesi’nde sergileneceği güne kadar envanter deposunda muhafaza altına alındı.
Kaynak: İHA