Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması 'Terör İnsanlık Suçudur Kabul Edilemez'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fransa’nın Nice kentindeki terör olayına ilişkin açıklama yaparak, "Başta Türkiye olmak üzere dünyanın neresinde gerçekleşirse gerçekleşsin terör asla kabul edilemez. Terör terördür ve bir insanlık suçudur. Bu suça karşı tüm insanlık, bütün devletler ortak hareket etmeli ve ortak tepki göstermelidir" dedi.

Yalçın yaptığı açıklamada, "Terörün dini, dili, ırkı, mezhebi, meşrebi olmaz, senin terörün benim terörüm kavramını reddediyoruz. Terör saldırılarının dünya barışına ve insan onuruna yönelik büyük bir tehdit olduğuna inanıyoruz. Terör terördür ve bir insanlık suçudur. Bu suça karşı tüm insanlık, bütün devletler ortak hareket etmeli ve ortak tepki göstermelidir. Terörü ve bu suça ortak olanları, destekçilerini, terör üzerinden güç devşirenleri nefretle kınıyoruz" ifadesini kullandı.

"Başta Türkiye olmak üzere dünyanın neresinde gerçekleşirse gerçekleşsin terör asla kabul edilemez" diyen Yalçın, şöyle devam etti:

"İstanbul, Bağdat, Brüksel, Şam, Paris, Londra, Moskova, New York, İslamabad ve dünyanın diğer yerlerinde gerçekleştirilen terör eylemleri ve terör eylemlerinde ölenler, herkesin vicdanını yaralamakta ve herkesi acıya boğmaktadır. İstanbul’un acısı Paris’in acısıdır, Nice’in acısı Ankara’nın acısıdır.

Terör olaylarını bahane ederek İslamofobi’yi körüklemeye çalışmak da en az bu hain terör saldırısı kadar tehlikeli ve ırkçı bir tutumdur. Saldırı sonrasında Müslümanlar aleyhine propaganda yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu anlayış ve tutum küresel ölçekte terörle mücadeleyi etkisizleştirmektedir. İnsanlığı hedef alan terörü de, Müslümanları hedef alan İslamofobi’yi de nefretle kınıyoruz.

Bugün hedef gösterme değil, insanlık olarak birlik olma günüdür. Bugün suçlama değil, dayanışma günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Fransa’nın Nice kentindeki terör olayını lanetliyor, Fransa halkına başsağlığı diliyoruz."
Kaynak: İHA