Malatya'da Kuran Kursu İnşaatının Tamamlanması İçin Yardım Bekleniyor

Malatya’da, Çayırbaşı Kuran Kursu inşaatının, tamamlanması için maddi yardım bekleniyor.

Malatya'da Kuran Kursu İnşaatının Tamamlanması İçin Yardım Bekleniyor
Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Çayırbaşı Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, 4 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine 5 katlı Kuran kursu yaptırmak için 4 yıl önce yola çıktılar. Çayırbaşı sakinleri kapı kapı dolaşarak hayırsever vatandaşlardan ve yetkililerden yardım istedi. Kuran kursu inşaatının devam etmesi için Türkiye’nin çeşitli illerindeki Malatyalı işadamlarından yardım toplamak için yola çıkan cami imamı ve 2 gönüllü vatandaş, Darende ilçesinde geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiler.

Kısıtlı bütçelerine rağmen Kuran kursu inşaatının yüzde 50’sini tamamlayan mahalle sakinleri, bu yıl inşaatı durdurma kararı aldı. Mahalleliler atıl vaziyette duran Kuran kursu inşaatının devam etmesi için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Kuran kursunun inşaatına 2012 yılında başladıklarını ifade eden Adnan Büyükkaya isimli vatandaş, “Dört senedir kendi imkanlarımızla inşaatı sürdürmeye çalıştık. Ancak şu an inşaatı devam ettirecek gücümüz kalmadı. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burası fakir bir mahalle kendi imkanlarımızla ancak bu kadar oluyor” diye konuştu.

Trafik kazasında hayatını kaybeden cami imamının oğlu Orhan Baran ise Kuran kursunun yapımı için mahalleliler olarak çok fedakarlıkta bulunduklarını aktararak, “Ben bu uğurda babamı kaybettim. Bu işi kendi çabalarımızla bu seviyeye getirdik, bu inşaatın tamamlanması gerekiyor. Yoksa bundan sonra çürümeye yüz tutar ve bütün emeklerimiz boşa gider. Şu an itibariyle inşaatın yüzde ellisi tamamlandı sadece ince işler kaldı” ifadelerini kullandı.

Taşçı konuşmasında hayırsever vatandaşlara da seslenerek, "Biz şimdi duyarlı vatandaşlarımızdan Allah rızası için yardım bekliyoruz. Burada hiç kimsenin maddi ve manevi beklentisi yok. Bizim tek amacımız Allah rızası, bu inşaatın burada çürüyüp gitmesine bizim gönlümüz el vermiyor, bu yüzden bize yardım etsinler” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Malatya İl Müftülüğünden edinilen bilgiye göre, Çayırbaşı Kuran kursunun yapımı için Diyanet işleri Başkanlığı, Malatya İl Müftülüğü ve Battalgazi İlçe Müftülüğü tarafından muhtelif zamanlarda 127 bin 500 TL’lik bir yardım yapıldığı bildirildi.

Kaynak: İHA