Kuluncak'ya Meydan Düzenlemesi Yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kuluncak ilçesinde de meydan düzenleme çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçelerin gelişip, sağlıklı büyümesine katkı sağlayacak fiziki yatırımların yanı sıra ilçelerin tamamında yol çalışmaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuluncak ilçesinde de meydan düzenleme çalışmaları yapıyor.

Ana caddenin yenilendiği ilçede, üst yapı çalışmaları kapsamında çevre düzenlemeleri, yeşil alanlar, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ve beraberindeki bazı daire başkanları Kuluncak’ta devam eden çalışmaları inceleyip, Kuluncak Kaymakamı Tolga Özdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Boyraz’ı ziyaret etti.

Turan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın çizdiği çok güzel bir vizyonun olduğunu bu vizyon doğrultusunda yapılan çalışmaları değerlendirdiklerini ve bu yılki ilk ziyareti Kuluncak’a yaptıklarını belirtti.

Kuluncak’ın turizm potansiyeli olan bir ilçe olduğunu kaydeden Turan, 'Bütün ilçelerimize aynı şekilde değer veriyoruz. Kuluncak ilçemizde kendine has özellikleri bulunan bir ilçemiz. İlimizin maden cevherlerinin yüzde 60 burada bulunuyor. Nadir element dediğimiz elementlerde burada bulunuyor. Bu Kuluncak’ın geleceğinin değiştirecek bir durum bizde bu duruma bağlı olarak imar çalışmalarına başladık' ifadelerini kullandı.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ise geçmiş dönemde insanların zihninde Kuluncak’ın hep uzak bir yer olduğu algısının Kuluncak’ı negatif yönde etkilediğini, büyükşehir yasasıyla birlikte Kuluncak’ın Malatya’ya çok yaklaştığını ve bu algının yavaş yavaş ortadan kaybolduğunu kaydetti.

Kaynak: AA