Kalp Durdurulmadan Kapakçık Değişimi

Kardiyovasküler cerrahi uzmanı Ünal: 'Yurt dışındaki merkezler bu tür ameliyatları yapabiliyor ama Türkiye’de 8 merkezde yapılabiliyor. Biz de Malatya’da bu işlemi ilk defa yaptık'

Malatya’da 78 yaşındaki Satı Fidan’ın kalbi durdurulmadan kapakçığı değiştirilerek ritim bozukluğu giderildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’da yaşayan ve kalp rahatsızlığı geçiren Fidan, kızı tarafından Malatya'daki özel bir hastaneye getirildi.

Yapılan tetkikler sonrası kardiyovasküler cerrahi uzmanı Mustafa Ünal tarafından ameliyat edilen Fidan'ın kalp kapakçığı değiştirildi, bu organdaki ritim bozukluğu düzeltildi.

Ünal, Satı Fidan'ın kalp kapağı yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurduğunu belirterek, ameliyatın hastanın kalbi durdurulmadan gerçekleştirildiğini kaydetti.

Hastaya üç aşamalı ameliyat yapıldığını dile getiren Ünal, 'Kalp kapağını değiştirdik, diğer kapağı tamir ettik ve ritim bozukluğu işlemini yaptık. Yurt dışındaki merkezler bu tür ameliyatları yapabiliyor ama Türkiye’de 8 merkezde yapılabiliyor. Biz de Malatya’da bu işlemi ilk defa yaptık.' ifadelerini kullandı.

Fidan ise geçirdiği operasyon sonrası yeniden sağlığına kavuştuğunu vurgulayarak, doktor ve hastane personeline teşekkür etti.

Kaynak: AA