İtfaiyeden 'Yangına İlk Müdahale' Eğitimi

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların personeli için düzenlediği eğitim programlarını, yaz aylarında da sürdürüyor.

İtfaiyeden 'Yangına İlk Müdahale' Eğitimi
Ankara İtfaiyesi, Güvercinlik Jandarma Ulaştırma Komutanlığı, Jandarma Kara Havacılık Komutanlığı ve GATA’da görev yapan askeri personele de belirlediği program çerçevesinde, yangınla mücadelede ilk müdahale konusunun yer aldığı teorik ve uygulamalı eğitim verdi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen 2 günlük eğitim programına katılan askeri personel, ilk gün İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim uzmanlarının, yangın çeşitleri, yangınların çıkış nedenleri ve yangına yapılabilecek ilk müdahaleleri içeren yöntemlerin anlatıldığı teorik eğitim programını tamamladı.

İkinci gün ise teorik olarak öğrenilen bilgiler, sahada gerçekleştirilen tatbikatla pratiğe dönüştürüldü. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Uzmanı Nihat Arslan gözetiminde gerçekleştirilen tatbikatta, katılımcılar, yanmakta olan mutfak tüplerini, yangın söndürme cihazı kullanarak söndürdü. Katılımcılar, daha sonra yanmakta olan benzin ve araba lastiklerini, yine yangın söndürme cihazını kullanarak püskürttükleri kimyasal tozla yangını söndürüp pratik yaptı.
Kaynak: İHA