Çiftehavuzlar Mezarlığı'nda Bakım Ve Onarım Başladı

Kent merkezindeki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun bir süredir çalışmaların yürütülemediği Çiftehavuzlar Mezarlığı’nda bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Çiftehavuzlar Mezarlığı'nda Bakım Ve Onarım Başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Fatihpaşa Mahallesi’nde bulunan ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle uzun süredir girilemeyen Çiftehavuzlar Mezarlığı’nda bakım ve onarım çalışmalarına başladı.

Ekipler, mezarlık içindeki otları temizleyerek tahliye etti. Ardından genel temizlik yapan, su tesisatı döşeyerek mezarlığa yeniden su veren ekipler, kapalı olan mescidin de bakımını yaptı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, mezarlıkların temizlik, bakım ve onarım çalışmalarının düzenli olarak yapıldığını, ancak Sur’daki sokağa çıkma yasağı nedeniyle birçok yere girilemediğini, giriş izninin çıkmasının ardından Çiftehavuzlar Mezarlığı’nda bakım ve onarım çalışması başlatıldığını anlattı. Mertoğlu, “Bu konuda biz her türlü tedbiri zamanında alıp çalışmaları yapıyoruz. Ancak özellikle Çiftehavuzlar Mezarlığı’nda Sur’da yaşanan çatışmalardan dolayı alana kış aylarında giremedik. Mezarlığa giremediğimiz için otların kurutulması için yapılan ilaçlama çalışmalarını burada yapamadık. Bu işlemi diğer bütün mezarlıklarımızda yaptık” dedi.

Zamanında ilaçlama yapamadıkları için mezarlığın büyük bölümünde yabani otların yeşerdiğini belirten Mertoğlu, mezarlığın bakım, onarım ve temizliği için şu an 8 kişilik bir ekiple çalışmaların sürdürüldüğünü dile getirdi. Çiftehavuzlar Mezarlığı’nda çalışmaların birkaç gün daha devam edeceğini ifade eden Mertoğlu, diğer mezarlıklarda da periyodik olarak çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: İHA