Bisikletle Bağlan Hayata

Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yakutiye İlçe Müdürlüğü ve Bike Spor Kulübü tarafından ‘Bisikletle Bağlan Hayata’ Projesi kapsamında 160 bayan öğrenciye güvenli bisiklet sürüş eğitimi verilecek.

Bisikletle Bağlan Hayata
Erzurum’da artık ortaokullu ve liseli bayan öğrencilere de bisiklet sürmeleri teşvik edilecek. ‘Bisikletle Bağlan Hayata’ Projesi kapsamında Erzurum Yakutiye Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yakutiye İlçe Müdürlüğü ve Bike Spor Kulübü işbirliği ile genç bayanlara güvenli bisiklet sürüş eğitimi verilecek. Bu proje için dün Kazım Karabekir Stadı Kampüsünde bulunan Ömer Kantar Bisiklet Antrenman Salonu’nda tören düzenlendi.

Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, şube müdürleri Harun İşçi ve Memet Gözütok, Yakutiye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Fethi Yurttaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, SYDV Müdürü Hüseyin Özkan ve diğer davetliler ile öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı.

160 BAYAN ÖĞRENCİYE BİSİKLET EĞİTİMİ

Ömer Kantar Bisiklet Antrenman Salonu’nda düzenlenen törende Bike Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kocaman, protokole ve davetlilere güvenli bisiklet sürüş hakkında bilgi verdi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, 160 bayan öğrencinin katılacağı güvenli bisiklet sürüş eğitim kursunun 6 hafta süreceğini ifade ederek, altı eğitimcinin kursiyerlere ders vereceğini söyledi.

Taşkesenligil, “Kursa katılan adaylara denge koordinasyon, dik duruş, düzgün oturuş, gel-göz çevre koordinasyon, trafik eğitimi, trafikte düzenli bisiklet sürüş eğitimi ve bisiklet tanıtım maddeleri konusunda eğitim verilecek” diye konuştu.

HELVACI KUTLADI

‘Bisikletle Bağlan Hayata’ projesi kapsamında yapılan güvenli bisiklet sürüş eğitim kursu açılışında konuşan Yakutiye Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, başarılı proje nedeniyle Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü kutladı. İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ve ilçe müdürü Suat Yılmaz ile Ar-Ge Şube Müdürü Memet Gözütok’a başarılı proje için teşekkür eden Helvacı, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gerçekten takdire şayan hizmetlere ve projelere imza atıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: İHA