Başkan Saatcı, Muğla Büyükşehri Eleştirdi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tutumunu eleştirerek; “Belli sokak ve caddeler o şehirlerin tarihidir, miladıdır, olmazsa olmaz parçasıdır. Kimse kusura bakmasın o cadde ve sokakları yakarız yıkarız yine de vermeyiz” dedi.

Başkan Saatcı, Muğla Büyükşehri Eleştirdi
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden olması beklenen ilçe belediyelerdeki tüm yollar ile açık ve yeşil alanlar ile ilgili gündem maddesinin İmar komisyonuna havale edilmesinin ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı açıklama yaptı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Muğla’da enerjimizi artık Muğla bütünü olarak bakmak gerekiyor. Çünkü birçok yetkimiz Büyükşehir Belediyesiyle paylaşılıyor. Muğla ölçeğinde bakarsak Muğla bizden hizmet bekliyor. Ama biz ne yapıyoruz. Şu sende kalsın, bu bende kalsınla enerjimizi ve zamanımızı boşa harcıyoruz. Meclis toplantısında da bunu ifade etmeye çalıştım. Şimdi bir Sayıştay denetçisinin yazmış olduğu bir rapor ilgi tutularak daha önce hepimizin kardeş payı, gönülden rızamızla yapmış olduğumuz yol paylaşımları şimdi tekrar ‘Ya pardon bize eleştiri geldi, tenkit yedik bu yüzden tekrar başa dönmemiz lazım. Bu yolları, parkları, yaya yollarını, alanları tekrar paylaşacağız.’ deniliyor. Bu Muğla’da 2014 yılında oy kullanan bütün seçmenlerin iradesinin üzerinde bir ipotek oluyor”

“Hakkımızı savunacağız”

Belediyelerin en yetkili organlarının meclisler olduğuna işaret eden Saatcı, “Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinde alınmış olan bir kararın üzerinde bir Sayıştay denetçisi arkadaşımızın yazmış olduğu rapor doğru da olabilir. Ama onun üzerine çıkamaz. Çünkü asıl organ meclistir. Bu meclis kararının tekrar irdelenmesi, ne yapalım bizi bir denetçi denetledi, bize tezhip yazdı kusura bakmayın biz tekrar bu yolları, parkları bölüşeceğiz. Bu zihniyete ben karşı çıktım. Dedikki bu madde yok hükmünde olması lazım. Mecliste komisyona havale etmeden arkadaşları bunu yok sayıyoruz. Bu yanlıştır. Bunu ifade etmeye çalıştık. Ama tabii meclisin komisyona havale etmesine bende saygı duyuyorum. İnşallah komisyondan bu hali hazırda konumun muhafazasıyla ilgili karar çıkar. Aksi çıkarsa biz Beşkazalıyız arkadaşlar. Onlarda Marmarisli, Bodrumlu. Biz hakkımızı savunacağız. Marmaris’te, Bodrum’da, Köyceğiz’de, Dalaman’da savunacak” diye konuştu.

“Bunun siyasi partisi yok”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin tutumunu eleştiren Başkan Saatcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Muğla Büyükşehir şurada bir yanlışlık yaptı. Şayet Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokratları, yönetim kurulu, bunları yöneten zihniyet daha önceden söylediğim diğer ilçelerle ilgili şu cadde, şu sokak, şu yürüme yolu istiyorum diye bize bir ek liste göndermeseydi samimiyetleri konusunda önlerinde eğilirdim. Ama samimiyet konusunda öyle bir eksiklik var ki ‘samimiyetsizler’ demek istemiyorum ama samimiyet konusunda bir soru işareti var. Mademki sen bunu bize soracaktın, bize sormadan, danışmadan niçin liste çıkardın? Burada çok ciddi bir soru işareti var. Muğla Meclisinde havale edilen komisyonlarca görüşülecek bu madde arkadaşlar eskisi gibi kalsın der o zaman teşekkür ederiz. Ama bölüşülsün denilirse belli sokaklar, belli caddeler o şehirlerin tarihidir, miladıdır, olmazsa olmazdır, parçasıdır. Kimse kusura bakmasın o cadde ve sokakları yakarız yıkarız yine de vermeyiz. Bu kadar da net söylüyorum. Zaten Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Ağabeyi ben çok katı, çok sert bir tavır içerisinde görmedim. O da eleştiriden dolayı bu işten nasıl kurtuluruzun peşinde. Onunda iyi niyetli davranacağını düşünüyorum”
Kaynak: İHA