Ayakkabıda Sezon Sonu İndirimleri Erken Başladı

Mayıs ve haziran aylarında ilgi gören yaz sezonu ayakkabılarda satışların Ramazan Bayramı dolayısıyla adeta tavan yapmasıyla Bursa'da firmalar, elde kalan malları eritmek için indirime gitti Firmaların kadın ve erkek yazlık ayakkabıdaki indirim oranları yüzde 10 ile 40 arasında değişirken alışveriş merkezlerindeki mağazalarda yetişkin ayakkabıları 50 liradan başlıyor Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Aytekin: 'Genellikle yazlık indirim Temmuz ayı sonundan itibaren başlar, ağustos ve eylül aylarında yazlık ürünleri tüketiriz. Bu sene biraz erken başladı'

Yaz ayının henüz ortalarındayken Bursa'da ayakkabı satan firmalar, sezon ürünlerinde indirime erken giderken, fiyatlar yüzde 10 ile 40 arasında ucuzladı.

Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken başlayan yazın indiriminin de doğal olarak erken geldiğini söyledi.

Bu yıl kışın ılıman geçmesi nedeniyle ayakkabıcı üreticilerinin yazlık ürünlerini erken piyasaya sürdüğünü ifade eden Aytekin, sezon ürünlerinin mayıs ve haziran ayında iyi ilgi gördüğünü anlattı.

Satışların Ramazan Bayramı dolayısıyla adeta tavan yaptığını, bu durumun mağazaları mutlu ettiğini belirten Aytekin, Aşağı yukarı yüzde 10 ila 40 arasında indirim söz konusu. Belki daha fazla indirim yapan büyük firmalar vardır ama esnafın indirim ancak bu kadar olur. Kar marjı ona göre çünkü. Büyük mağazalarda çok daha yüksek oranda indirimler olabiliyor.' dedi.

Aytekin, genellikle yazlık indirimin Temmuz ayı sonundan itibaren başladığını ifade ederek, 'Ağustos ve eylül aylarında yazlık ürünleri tüketiriz. Bu sene biraz erken başladı. Daha sonra da kışlık ürünleri hazırlığına başlarız. Hazırlığımız da erken oldu. Havaların da böyle gitmesinden dolayı firmalar, elde kalan ürünleri bir an evvel tüketme adına biraz erken başlatmış oldu.' diye konuştu.

Yazlık sezon ürünlerin Kurban Bayramı öncesinde büyük ölçüde tükenmesini beklediklerini dile getiren Aytekin, bu yıl kışlık ürünlerin de daha erken vitrinlerdeki yerini alacağını belirtti.

Gençosman Ayakkabıcılar Çarşısı'ndaki bir iş yerinde çalışan Ömer Sancak da erken başlayan yaz sezonunu erken kapatmaya hazırlandıklarını belirtti.

Mayıs ve haziran aylarının hareketli geçtiğini, Ramazan Bayramı'nda da satışların yüksek geçtiğini anlatan Sancar, azalan sezon ürünlerini tamamen tüketmek için indirime gittiklerini kaydetti.

Öte yandan, alışverniş merkezlerindeki ayakkabı mağazalarında erkek ve kadın ayakkabıları 50 liradan başlıyor, kalite ve markasına göre fiyatları artıyor.

Kaynak: AA