ASKOM Toplantısı Düzenlendi

Acil Sağlık Hizmetlerinin koordineli ve sağlıklı bir şekilde işlemesi amacıyla periyodik olarak yapılan ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi) toplantısı yapıldı.

ASKOM Toplantısı Düzenlendi
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan toplantıya İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Öz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Fatih Doğan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerin başhekimleri, özel sağlık kuruluşlarının temsilcileri, acil tıp uzmanları ve diğer komisyon üyeleri katıldı.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Osman Küçükkelepçe’nin sunumu ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ASKOM Sorumlusu Uz. Dr. İbrahim Tunç’un organizatörlüğünde yapılan toplantıda, sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramaması, organize bir şekilde hareket edilmesi, hastaların en doğru ve en çabuk şekilde ilgili merkeze yönlendirilmesi konuşuldu.

Kamu ve özel sağlık kuruluşları temsilcilerinin, acil servis hizmetlerini daha iyi verebilmeleri için hasta sevklerinde ki işleyiş, mevzuat ve koordinasyon hizmetlerinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, karşılıklı olarak paylaşımda bulunularak karara bağlandı.
Kaynak: İHA