Aksaray'da Çocuklara Sağlık Teknikleri Anlatıldı

Aksaray’da sağlık alanında farkındalık oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığınca başlatılan ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ‘Sağlıklı Yaşam Etkinliği’ kapsamında çocuklara sağlık kitabı, günlük defteri, diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

Aksaray'da Çocuklara Sağlık Teknikleri Anlatıldı
Kent meydanında sağlıklı yaşam aracıyla yapılan etkinlikte açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Kalite Birim Sorumlusu Aysel Bayrakçı, “Bugün kent meydanında sağlıklı çocuk dergisi, günlük defteri, diş macunu, fırçası ve çeşitli hediyeler dağıtıyoruz. Diş fırçalama tekniklerini, diş macununu nasıl kullanacaklarını anlatıyoruz. Bu anlamda standımıza yoğun bir ilgi var. Çocuklarımıza hediyeleri dağıtırken aynı zaman da eğitim vermeye de çalışıyoruz. Dağıtılan kitaplar da çocukların fiziksel aktiviteleri ve sağlıkla ilgili her konular yer almakta. Sağlık Bakanlığımızın ‘Sağlıklı Yaşam Aracı’ ile sağlık alanında sunum ve bilgilendirme yapıyoruz. Biz eğitim olarak ne kadar kişiye ulaşsak o kadar sağlıklı nesiller yetişir. Önemli olan sağlık alanında yaşam standını belirlemek ve farkındalık yaratmaktır” dedi.

Konuşma sonra çocuklara palyaço eşliğinde sağlık dergisi, günlük defteri, diş macunu, fırçası ve çeşitli hediyeler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.
Kaynak: İHA