'Uçak Biletini Online Alıp, Check-İn'i Havaalanında Yapıyoruz''

Türkiye’nin önde gelen uçak bileti sitelerinden Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, ’online check-in’in yolculuktan önce havaalanında oluşan uzun kuyruklardan kurtardığını söyledi.

'Uçak Biletini Online Alıp, Check-İn'i Havaalanında Yapıyoruz''
Türkiye'nin önde gelen uçak bileti sitelerinden Enuygun.com'un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Türkiye'deki check-in alışkanlıklarını analiz etti. Hacıbayramoğlu'nun açıkladığı verilere göre internet üzerinden satın alınan biletlerin sadece yüzde 25'i için online check-in yapılıyor. Kullanıcıların yüzde 75'lik büyük kısmı havaalanında check-in yapmayı tercih ediyor. Hacıbayramoğlu'nun açıklamasına göre mobil cihazların online check-in oranlarındaki payı yüzde 80 oldu. En fazla online check-in ise Perşembe günleri ve 12.00 ile 20.00 saatlerinde yapılıyor.

“Check-in'inizi online yapın, sıra beklemekten kurtulun”

Hacıbayramoğlu, Enuygun.com'un kullanıcılarına binin üzerinde havayolu şirketi arasından kendileri için en uygun uçak biletini rahatlıkla bulup kolayca satın almalarını sağlama amacıyla hizmet verdiğini belirterek “Kullanıcılara seyahat öncesinde online check-in yapmalarını öneriyoruz. Online check-in, yolcuları havaalanında uzun kuyruklar beklemekten kurtaran bir işlem. Bilgisayarınızın başında veya mobil cihazlarınızdan kolayca check-in yapabilirsiniz. Online check-in yapmış ve bagajı olan yolcular havaalanındaki online check-in bankolarına bagajlarını uzun sıralar beklemeden teslim edebiliyor. Bagajınız yoksa veya sadece el bagajınız varsa online check-in işlemini yaptıktan sonra gönderilen e-postadaki barkodu havaalanındaki kiosklara okutarak sıra beklemeden uçağınıza geçebiliyorsunuz. Online check-in hizmeti uçuşunuza 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabiliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA