TSK Mersin Bölge Temsilcisi Albay Karadeniz'den Besni'ye Ziyaret

Geçtiğimiz Mayıs ayında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı İçel Bölge Temsilciliğinde göreve başlayan Albay Saik Ahmet Karadeniz, TSK Fahri Tanıtım Kurulu Besni Şubesini ziyaret etti.

TSK Mersin Bölge Temsilcisi Albay Karadeniz'den Besni'ye Ziyaret
Ziyarette Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Besni Şube Başkanı Ali Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri Şükrü İşitmen ve Mehmet Demirel hazır bulundu.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı İçel Bölge Temsilcisi Albay Saik Ahmet Karadeniz, “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın İçel Bölge Temsilciliğine Mayıs ayında görevlendirildim. Tabi bu göreve gelirken düşüncelerim farklıydı. Ama geldim gördüm ki milletimizde Türk Silahlı Kuvvetlerine olan gönül bağını devam ettirmek, onlarla işbirliğini sürdürmek en büyük vazifemizin olduğunu anladım. Tabi bizim sorumlu olduğumuz il ve ilçeleri zaman zaman dolaşarak, ilçelerdeki fahri tanıtım başkanları ve bu bölgelerde bulunan taşınmazlarımızın kontrollerini yaparak herkesle tanışıyoruz. Bugün kısmet Besni’ye gelmek oldu, sizlerle tanıştık ve çok mutlu olduk. Sizin gibi vatandaşlarımızın sayesinde silahlı kuvvetlerimiz daha iyi tanıtılıyor ve güçleniyor. Kıbrıs Barış Harekatından sonra Türkiye şunu anladı ki, kendi savunma sanayimizi kurmamızın gerekli olduğu, silahımızı, aracımızı ve gerecimizi yapmamızın zarureti ortaya çıktı. O günden bu yana Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı tüm kuvvet vakıflarının birleşmesi ile 1987’de 3388 sayılı yasa ile kuruldu. 1975 yılında ilk şirketimiz olan Aselsan kuruldu. Sonra sırasıyla da Roketsan , Havayasan, İşbir, Türksan ve en sonda Aspilsan’la ilgili şirketlerimiz kuruldu. Tabi bu şirketlerde Silahlı Kuvvetlere Güçlendirme Vakfına belirli oylarda pay sahibiyiz. Onların da tabi çok büyük katkıları oluyor. Silah fuarlarında bu şirketlerimiz ülkemizin yapmış olduğu her türlü silaha açık tesisatlarda dünyanın en az 65 ülkesinin katılımı ile gerçekleştirilen bu fuarda da bizler kendi malzememizi sergiliyoruz ve diğer ülkelere de ihracatını yapabiliyoruz.

Sizleri tanımak beni çok mutlu etti. Özellikle değerli büyüğüm Ali Erdoğan beye saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Diğer arkadaşlarımla da tanıştığıma memnun oldum. İnşallah bundan sonra da sık sık gelip gideceğiz. Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfını nasıl tanıtabiliriz, ne gibi etkinlikler yaparak bu insanlarımızın duyarlılığını arttırabilirizin çalışmasını sizlerle koordine ederek inşallah daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ali Erdoğan ise, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı İçel Bölge Temsilcisi Albay Saik Ahmet Karadeniz’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA