'Sokak Hayvanları İçin Bir Kapta Siz Koyun' Projesi

Karasu'da 'Sokak Hayvanları İçin Bir Kapta Siz Koyun' projesi kapsamında vatandaşa kap dağıtıldı.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde 'Sokak Hayvanları İçin Bir Kapta Siz Koyun' projesi kapsamında vatandaşlara kap dağıtıldı.

Yaz aylarında sokak hayvanlarının su ve beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Sakarya Şube Müdürlüğü, Karasu Belediyesi ve Hayvanların Yaşan Haklara Konfederasyonu (HAYFONFED) iş birliği ile 'Susuyorlar' sloganıyla Sakarya Karasu Kent Parkta düzenlenen etkenlikte vatandaşlara kap dağıtıldı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yaptığı açıklamada, vatandaşların, sokak hayvanlarının sevgi dolu bir yuva bulması için satın alma yerine sahiplenmesi gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı İspiroğlu, 'Bizler ilçe genelinde yerleştirdiğimiz beslenme ünitesi ile can dostlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bugün burada burada bir farklılık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla vatandaşlarımızdan evlerinin önüne bir kap su koymalarını istiyoruz.' diye konuştu.

HAYKONFED Saha Koordinatörü Derya Yücesan ise, özellikle sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlar için kapının önüne konacak bir kap su ile onların su ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olunabileceğini belirterek, 'Dikkate alınması gereken en önemli gerçek, insan türü gibi diğer türden canlıların ve yaşamaya hakkı olduğudur.' dedi.

Konuşmaların ardından Kent Parkta sokak hayvanlarına su ve yemek vermek için vatandaşlara kap dağıtıldı.

Kaynak: AA