Şile, Mavi Bayraklı Plajları İle Yaza Hazır

İstanbul’un mavi bayraklı plajlara sahip tek ilçesi Şile yaz aylarında yüz binlerce kişiyi ağırlıyor. 60 kilometrelik sahil şeridinin bulunduğu, tatilcilerin gözde mekanı Şile’de özel eğitimli cankurtaranlar görev yapıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin tatil gözdesi Şile, İstanbul’un mavi bayraklı plajlara sahip tek ilçesi olarak öne çıkıyor. Uzunkum Plajı, Ayazma Plajı, Ağlayankaya Plajı, olmak üzere 3 mavi bayraklı Şile plajları yaza hazır. İlçenin denize girilebilir 60 kilometrelik sahil bandı bulunuyor. 35 bin nüfuslu şirin bir ilçe olan Şile’nin, yaz sezonunun açılması ile günlük nüfusu 500 bini geçiyor. Yaz aylarında hafta sonu nüfusu ise 1 milyonu aşan Şile, temiz plajları ve cankurtaranları ile sezona hazır.

Tatilcilerin gözde mekanı Şile

İstanbul’un hemen yanı başında, 800 kilometrelik yüz ölçümü, 60 kilometrelik sahil bandı, bozulmamış doğası, 57 köyü, dağları, dereleri ve keşfedilmemiş güzellikleriyle Şile özellikle yaz aylarında turizmin marka isimlerinden biri haline geliyor. Son yıllarda ulaşım standartlarının yükselmesi ve alt yapı hizmetlerinin yenilenmesi Şile’yi daha da öne çıkarıyor.

Şile Belediye Başkanı Mimar Can Tabakoğlu, “Şile geçmişte olduğu gibi bugünde en çok tercih edilen, merkezlerinden biri. Plajlarımız ve denizimiz İstanbul’un en temiz, mavi bayraklara sahip tek plajları. Mavi bayraklı temiz plajlarımızın yanı sıra da deneyimli cankurtaran ekiplerimizle birlikte tüm plajlarımız çok daha güvenli halde. Plajlarımızda yaz sezonu boyunca özel eğitimli, tecrübeli ve donanımlı cankurtaran ekiplerimiz bulunuyor. Bizler Şile olarak misafirlerimizi ağırlamaktan ve güvenlikleri için elimizden geleni yapmaktan ötürü mutluyuz” şeklinde konuştu.

Şile plajları cankurtaranlara emanet

Sezonun açılmasıyla birlikte plajlarda görev yapan bröveli ve özel eğitimli cankurtaranlar sezonluk ekipmanlarıyla donatılarak göreve başlayacak. Geçtiğimiz yıl üç binin üzerinde olaya müdahale eden can kurtaran ekiplerinin bulunduğu plajlarda hiçbir kayıp yaşanmazken bu yıl da 14 plajda 140 cankurtaran, 12 jet ski, 2 zodiac boat, 12 atv, dronelar ve doktorlu ambulans takviyesiyle ekipler sezonda kayıp yaşanmaması için ter dökecek. Özellikle hafta sonları tam donanımlı ambulans sayısı 4’e kadar çıkarken, acil vakalar için hava ambulansı da hizmet verecek.
Kaynak: İHA