Pursaklar 2 Yeni Kreş Daha Kazanıyor

Pursaklar Belediyesi’nin ilçe merkezinde Eskiköy Caddesi üzerindeki kreş inşaatı tamamlanırken, Yavuz Selim Camii yanında yapılan kreşte ise dış cephe sıvasına başlandı.

Pursaklar 2 Yeni Kreş Daha Kazanıyor
Pursaklar Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kreş ve Gündüz Bakımevi projesi ile ilçeye yeni kreşler kazandırılıyor. Pursaklar merkezdeki Eskiköy Caddesi ve Yavuz Selim Camii yanında bulunan kreşler kısa sürede hizmete başlayacak. Eskiköy Caddesi üzerinde yer alan ve üç kattan oluşan kreş binası tamamlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılması planlanan kreş ve gündüz bakım evinin Nezaket Okulu olarak kullanılacağı belirtildi. Bin 200 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen tesis, iki kat bodrum ve zeminle birlikte üç kattan oluşuyor.

İkinci bir kreş inşaatı ise Yavuz Selim Camii yanında devam ediyor. Kreş inşaatının yüzde 90’ının tamamlandığını belirten yetkililer, kısa sürede tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulacağını ifade etti.

Pursaklar’da önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan tesislerin Nezaket Okulu ve kültür merkezi olarak kullanılması planlanıyor. Daha önce Pursaklar Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı aynı projenin yer aldığı iki tesiste ise Nezaket Okulu ve Hanım Evi hizmet veriyor. Saray Mahallesi’ne de yapılan aynı proje ile Pursaklar’da kreş ve gündüz bakım evi sayısı 5’e yükselecek.
Kaynak: İHA