Ödemişli Öğrencilere Sınav Merkezi Müjdesi

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Sınavları artık Ödemiş’te de yapılacak. 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren sınav merkezlerine Ödemiş de dahil edildi.

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Sınavları, 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren Ödemiş’te de yapılacak. Konuyla ilgili olarak konuşan Ödemiş Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir şunları ifade etti: “İzmir’de yaşayan bir öğrenci ile Küçükmenderes Havzasında yaşayan öğrenciler arasında fırsat eşitliği yoktu. Örneğin İzmir’de yaşayan bir öğrenci ile Küçükmenderes Havzamızın, örneğin Kiraz ilçesinin bir köyünde yaşayan öğrencimizin sınava girmesi bir değildir. İzmir’deki öğrenci sabah yatağından kalkıp sınava girebilirken, bizim öğrencimiz gecenin bir vakti kalkıp İzmir’e gitmek için uzun ve meşakkatli bir süreçten geçiyor. Öğrencilerimizin bu sıkıntıları çekmemesi için Küçükmenderes Havzasındaki öğrencilerin ilçemizde sınava girebilmeleri için bir süredir çalışmalarımızı sürdürmekteydik. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda çalışmalarımız sonucunu verdi. Türkiye’de 919 ilçe arasında sadece 15 ilçede yapılan sınav artık Ödemiş’te de yapılacak. Ayrıca İzmir ilimizin ilçeleri arasında da sınavın düzenlendiği tek ilçe Ödemişimiz oldu hayırlı uğurlu olsun.”

Çalışmalar sonucunda Anadolu Üniversitesinden yapılan açıklama şu şekilde: "Açık Öğretim sistemine göre öğretim yapan Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin sınavları her dönemde yaklaşık olarak toplam 11 bin binada, 200 bin salonda, 500 bin üzerinde görevliyle, 1 milyon 400 bin öğrenci için gerçekleştirilmekte. Üniversitemiz sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygunlu olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır. Ayrıca ilçelerde sınav yapılması ile ilgili talepler, öğrenci sayısı göz önüne alınarak değerlendirilmektedir. Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun 03/05/2016 tarihli ve 15 No’lu kararı ile Açıköğretim Fakültesinin bölüm ve programlarına kayıtlı öğrenciler için 81 il ve 15 ilçede gerçekleştirilen sınavlar için mevcut sınav merkezlerine ilave olarak Ödemiş/İzmir ilçesinde 2016-2017 öğretim yılından itibaren sınav merkezi açılmasına karar verilmiştir.”
Kaynak: İHA